Nieuwsbrief	RES Axel NL

Wedstrijdverslag 9e RES clubcross, Finale 2010.

Geachte heer/mevrouw,

Het RES clubcross seizoen 2010 zit er op. De kampioenen zijn bekend.
Helaas werd RES Axel deze dag niet beloond voor het harde werken aan het circuit.
Het deelnemers aantal was te laag naar gedane moeite.
De wél aanwezige rijders en publiek kregen een mooie motorsportmiddag voorgeschoteld met prachtig zonnig najaarsweer.
Het circuit lag er dan ook goed bij. Er waren zelfs een aantal gast-rijders uit Engeland overgekomen, om hier de finale te betwisten.
We hebben dit jaar alle clubcrossen kunnen laten doorgaan.

65 CC

Hier waren 7 deelnemers aan het vertrek met als dubbele reeks winnaar Timo Dhanis uit Terneuzen. In de eerste reeks was het Jayden Hoek die lang uitzicht had op een 2e plaats maar 2 valpartijen verwezen hem dan toch naar de 3e plaats in reeks 1. De  tweede reeks zette Jayden dan orde op zaken door als 2e te finishen en dit voor de eerste keer op de 65 cc grote wielen.
Micha Jansen legde beslag op de 3e plaats door respectievelijk 2e en 5e te worden in de reeksen.
Op de vierde plaats gastrijder James Scott uit Engeland, op de 5e plaats Justin de Vos. Plaats 6 was weggelegd voor Rutger de Rijcke met achter hem op 7 Luca Dhanis.

Daguitslag 65cc; 1. Timo Dhanis (Terneuzen), 2. Jayden Hoek (Oost-Souburg), 3. James Scott (Hapton, Engeland) , 4. Justin de Vos (Terneuzen), 5. Micha Jansen (Vlissingen).

 

85CC

In deze klasse liet Yanick Heylen er geen twijfel over bestaan dat hij de snelste man van de dag was, door onbedreigd beide manches op zijn naam te schrijven. Op de tweede plaats was het dan Yente Laurijssen die in beide reeksen als tweede over de finish kwam.
Niels Jansen uit Terneuzen mocht als 3e mee op het podium na een 2e en 4e  plaats in de reeksen.
Op 4 eindigde Michael Bruyninckx  en op 5 Jens Bogaerts.

Daguitslag 85cc; 1. Yanick Heylen ( Elewijt) , 2. Yente Laurijssen (Baarle Nassau), 3. Niels Jansen (Terneuzen), 4. Michael Bruyninckx (Lembeke) , 5. Jens Bogaerts (Zolder).

 

MX-2

In deze klasse de spannendste  reeksen van de dag.
In de eerste reeks was het Joost “holeshot” Gruben die de bende op sleeptouw nam.
In de tweede ronde kwamen de favorieten Aswin van Damme en Joey Verwijs ten val waardoor deze allebei op achtervolging werden aangewezen. Hierdoor leek het voor Joost een gemakkelijke reekszege te worden maar het was de Engelse gast rijder George Redhead die nog aan het achterwiel kwam van reekswinnaar Gruben. Dimitri Dekker legde beslag op een keurige 3e plaats in deze reeks.

De tweede reeks was halverwege de wedstrijd een ware thriller met 5 rijders wiel aan wiel, steun aan steun. Te weten Joost Gruben , George Redhead, Thomas de Ridder, Joey Verwijs en Aswin Vandamme,  maar dit kon natuurlijk niet goed blijven gaan. Eerst stapte Redhead een paar keer van de motor en kreeg Gruben te maken met een sputterende motor. Hier maakte Dimitri Dekker(Zandstraat) dan ook dankbaar gebruik van door als 4e over de streep te komen in reeks twee. Thomas de Ridder (Koewacht)zette ook een zeer mooi resultaat neer door als 3e de tweede reeks af te sluiten. Hiermee lieten onze streekrijders een goede indruk achter en beloofd 2011 een waar spektakel te worden.

Daguitslag MX 2; 1. Joost Gruben (Axel), 2. Joey Verwijs (Lepelstraat) , 3. Dimitri Dekker (Zandstraat) , 4. Aswin Vandamme (Zuiddorpe) , 5. George Redhead (Cambridgehire, Engeland).

Veteranen:

Hier blijft het een gevecht, zoals heel het seizoen, tussen Erik van de Wekken en Jos Kesters. Deze Finaledag  werd gewonnen door Erik van de Wekken. De reekszege’s werden verdeeld maar, de tweede reeks werd gewonnen door van de Wekken, die daarmee ook de eindoverwinning pakte  gevolgd door Jos Kesters op twee.
Ivan Robyn pakte een mooie 3e plaats in het eindklassement  door in de reeksen 3e en 4e te worden. Frank van Geughte  legde beslag op een vierde plaats met op vijf Dieter Hilleweg.
Marc Standaert  miste net de top 5, maar beloofd dit zeker volgend seizoen te doen.

Daguitslag veteranen; 1. Erik van de Wekken ( Zierikzee), 2. Jos Kesters (Opglabeek), 3. Ivan Robijn ( Stekene), 4. Frank van de Geughte (Knokke-Heist), 5. Dieter Hilleweg (Evergem).

MX-open;

Er is voor gekozen om hier een gecombineerde reeks samen met de licentie houders te rijden.
Het was hier dan ook twee keer Thomas Adriaanse die de wedstrijd controleerde, met op twee de man uit Bornem, Christophe Albrecht.   Op de derde plaats wist Martin Boodt te komen die voor het eerst op de 350 cc aan het werk was. Martijn Roos reed een keurige wedstrijd tussen deze ervaren mannen met een vierde plaats in de eindstand. Als vijfde in de eindstand  Patrick Piessens uit Heikant die na een inactiviteit van 15 jaar weer achter het starthek stond en dit zeer verdienstelijk deed. Misschien voor herhaling vatbaar volgend seizoen?

Daguitslag MX-open; 1. Thomas Adriaanse (Lewedorp), 2. Christophe Albrecht ( Bornem), 3. Martin Boodt (Vrouwenpolder), 4. Martijn Roos (Zuiddorpe), 5. Patrick Piessens (Heikant) .

Licentiehouders:

Wie anders dan Roy Gijsel domineerde deze klasse.  Hij was dan ook een maatje te groot voor de concurrentie. Normaal hadden we Arnaud Wauters van voor verwacht voor een mooi duel met Roy, maar deze Wauters kende een moeilijke dag door slechte starts en valpartijen. Voor deze man was het strijden om de overige podiumplaatsen. Op nummer twee volgde Rob Konings . Op drie Martin Stroo, die na een vervelende blessure van vorig jaar dit seizoen weer beter en beter begint te rijden. Op een keurige vierde plaats volgde  Jeffrey van Kempen met achter hem op vijf Jeroen Vanrijselberghe.

Daguitslag Licentiehouders; 1. Roy Gijsel (Heikant), 2. Rob Konings (Essen), 3. Martin Stroo (Oost-Souburg), 4. Jeffrey van Kempen (Oost-Souburg), 5. Jeroen Vanrijselberghe (Aaigem).

Er zitten voor 2010 weer 9 RES clubcross wedstrijden op.

Dit alles resulteert in het volgende eindklassement;

65cc; 1. Timo Dhanis, 2. Micha Jansen, 3. Justin de Vos, 4.  Jayden Hoek, 5. Rutger de Rijcke.

85 cc; 1. Guido Boone, 2. Tommy van Wanrooy, 3. Kevin van de Borst, 4. Troy van de Ketterij, 5. Tom Cortvriendt.

MX-2; 1. Joey Verwijs, 2.  Michael Maaskant, 3. Aswin Vandamme, 4. Joost Gruben, 5. Mathieu Afschrift.

Veteranen; 1. Jos Kesters, 2. Erik van de Wekken, 3.  Ivan Robijn, 4.  Dieter Hilleweg,

MX-Open; 1. Thomas Adriaanse, 2. Martijn Roos, 3. Bart Schildermans, 4. Christophe Albrecht, 5. Pascal de Zeeuw.

Licentiehouders; 1. Roy Gijsel, 2. Martin Stroo, 3. Alexander Pannecoucke, 4. Jeffrey van Kempen, 5. Jeroen Vanrijselberghe.

Rest ons nog alle deelnemers van dit seizoen te bedanken voor hun deelname en we nodigen dan ook iedereen uit op de
RES feest avond op 13 november a.s waar de kampioenen van de RES clubcrossen 2010 worden gehuldigd en waar we een gezellig samenzijn hebben.
Kijk voor meer info op www.resaxel.nl

Volledige uitslagen; mylaps

Volledige einduitslagen; mylaps                

Foto’s zijn o.a. gemaakt door;
Ronald MX Zeeland     

Ron van Hulle        

Paul Borgt         

Yael           

Met sportieve groet,
RES Axel

U heeft deze e-mail ontvangen omdat u in ons nieuwsbriefbestand bent opgenomen.
Wenst u geen nieuwsbrief meer te ontvangen op dummy@dummy.nl dan kunt u zich uitschrijven.