Nieuwsbrief	RES Axel NL

Wedstrijdverslag RES 2e clubcross 2011

Geachte heer/mevrouw,

Wedstrijdverslag RES 2 Zaterdag 26 maart 2011,

Weer een mooie clubcross,  veel deelnemers, spannende reeksen, een tevreden organisatie en rijders.

65cc:

Ook zaterdag stond er geen maat op Timo Dhanis (Terneuzen) die de  1e reeks behoorlijk eenvoudig op zijn naam schreef. Met op de tweede plaats Jayden Hoek (Oost-Souburg).
De derde man in de eerste reeks was Dailey van de Ketterij (Vlissingen), met achter hem als vierde Justin de Vos (Terneuzen) die netjes in dezelfde ronde kon blijven als overwinnaar Dhanis.
Broertje Luca Dhanis maakte de top 5 in reeks 1 kompleet.

De tweede reeks was bijna een kopie van de eerste reeks met uiteraard weer Timo Dhanis als overwinnaar, Jayden Hoek op twee, Dailey van de Ketterij legde ook nu weer beslag op de derde plaats.  Justin de Vos kwam net zoals in reeks 1 als vierde over de finish lijn. Het enige verschil was dat nu Brent van  Delft (St.Amandsberg) als vijfde finishte en hiermee ook als vijfde in het dagklassement eindigde en  mee mocht om een beker. Voor hem is dit zijn eerste wedstrijd op de 65 cc grote wielen.
Ook de dames Julie en Jennifer van der Cingel (Oosterland) verwisselden van positie in de tweede reeks door als 7e en 8e de finish te bereiken.

Daguitslag 65cc:1. Timo Dhanis, 2. Jayden Hoek, 3. Dailey van de Ketterij, 4. Justin de Vos, 5.Brent van Delft.

 

85cc:

Yannick Heylen (Elewijt,B) was in deze klasse de te kloppen man en liet er de gehele wedstrijd geen twijfel over bestaan dat hij de snelste in de wedstrijd was. De eerste manche was het dan ook voor hem een start/finish overwinning. Met op twee een sterk rijdende  Jordan-Lee van Maaren (Vlissingen) op 18 seconden van de winnaar in reeks 1. Op een derde plaats in deze reeks de 13 jarige dame uit Vlissingen Nancy van de Ven, die de laatste 4 rondes alle aanvallen moest afweren van een sterk rijdende Tom Cortvriendt (Axel) die uiteindelijk eindigde op plaats vier.
De vijfde plaats was er voor Siemon Bezuijen (Ouddorp) met daarachter op zes de Terneuzenaar  Dominique Soeters.

De tweede reeks was er in de eerste ronde een valpartij voor Yannick Heylen die daarna orde op zaken moest stellen en een geweldige inhaalrace moest rijden om de eveneens sterk rijdende Jorden-Lee van Maaren terug te halen, wat uiteindelijk lukte en hiermee won Heylen ook de tweede reeks met 18 seconden voorsprong. Jorden-Lee van Maaren, nu in zijn eerste jaar op grote wielen, reed een keurige en bijna foutloze reeks en finishte op twee. Op de derde plaats Axelaar Tom Cortvriendt  die zijn winterarbeid en training beloond zag en veel progressie maakt.
Als vierde deze keer Nancy van de Ven met nu wederom op vijf Siemon Bezuijen .

Daguitslag  85cc: 1.Yannick Heylen, 2.Jorden-Lee van Maaren, 3.Tom Cortviendt, 4.Nancy van de Ven, 5.Siemon Bezuijen.

 

MX-2:

Met 35 deelnemers een schitterend gevuld starthek met uiteraard het nodige dringen in de eerste bocht. De eerste reeks was er dan ook een valpartij waar een aantal kanshebbers op podium- plaatsen bij betrokken waren, waaronder Aswin van Damme (Zuiddorpe) en Michael Bruyninckx (Lembeke). Hieraan had Joey Verwijs (Lepelstraat) geen boodschap, die was er al vandoor om een afgetekende reeksoverwinning op zijn naam te schrijven. Opvallend was dat Joey week na week beter gaat rijden op de KTM.
De tweede plaats liet zich noteren voor Michael Maaskant (Lepelstraat), die ook nu weer een zeer constante reeks reed. Op drie kwam Gian-Carlo Buijs (Oost-Souburg) door, met achter hem op vierd de man uit Zandstraat  Dimitri Dekker, die een heel sterke wedstrijd reed maar zich op de finish nog moest haasten voor Jorn Colijn (Axel).  Jorn reed zijn beste uitslag tot nu toe met slechts 0.03 seconden afstand van Dimitri en wist hiermee op een vijfde plaats te finishen.
Op zes Ronald Vrijelinck (Oostende).  De mannen van de valpartij wisten zich keurig terug op te werken naar plaats acht voor Aswin van Damme en negen voor Dimitri Lamotte (Dudzele).

De tweede reeks was het wederom Verwijs die het commando nam en leek af te stevenen op een dubbele reekszege.  De man uit  Oost –Souburg  Gian–Carlo Buijs kwam roet in het eten gooien, maar  maar Joey gaf zich hierbij zomaar niet gewonnen. Dit duel werd dan ook gestreden tot op de finish om op minder dan 1 sec binnen te stormen.
Michael Maaskant legde beslag op een derde plaats met achter hem op vier Aswin van Damme, die er nu wel bijzat, evenals de jonge eerste jaar MX-2 rijder Michael Bruijninckx die zich keurig handhaafde in de top 5. Ook de man die tijdens de eerste reeks bij de valpartij betrokken was Dimitri Lamotte kon nu zijn prestatie verbeteren met een zesde plaats. Op zeven Jorn Colijn en op acht Thomas de Ridder (Koewacht).

Daguitslag MX2: 1. Joey Verwijs. 2, Gian-Carlo Buijs, 3. Michael Maaskant, 4.Aswin van Damme,
 5. Jorn Colijn.

 

MX-Open:

Één van de spannendste reeksen van de dag en met vele kanshebbers op de eindzege.
In de eerste reeks was het Julien van Stippen uit België die een maatje te groot was en dan ook voor de tweede reeks in overleg met de wedstrijdleiding besloot naar de licentiehouders reeks over te stappen.
In deze zelfde reeks op twee Bart Seymortier(Adegem) met achter hem op drie
Pascal de Zeeuw (Zuiddorpe), die alle zeilen bijzette om de vierde man Boy de Looff (Kortgene) en vijfde man Florentijn de Roo (Terneuzen) van zich af te houden.

De tweede reeks was er eentje om in te lijsten met veel positie wisselingen en mooie duels.
Het was uiteindelijk, na een hevige strijd, Martijn Roos (Zuiddorpe) die als overwinnaar de finish vlag bereikte met een zeer minimale voorsprong van 0,6 seconden op Elmar Willems (Zuiddorpe).
Pascal de Zeeuw deze keer op drie, die nu zijn meerdere moest erkennen in de jeugd maar… het seizoen is nog lang! Als vierde Boy de Looff en op vijf Martin Boodt (Vrouwenpolder) met achter hem op zes de snelstarter uit de tweede reeks Patrick Piessens (Heikant).
Bart  Seymortier zag een goed resultaat in reeks twee in rook opgaan door een stilgeremde motor en een valpartij.

Daguitslag MX-Open: 1.Pascal de Zeeuw, 2. Martijn Roos, 3. Elmar Willems,  4. Boy de Looff,
5. Bart Seymortier.

Veteranen A:

Wie anders dan Jos Kesters (Opglabbeek) voerde naar traditie het commando aan en dan ook de eerste reeks met ruime voorsprong op zijn naam schreef. Als tweede Bart Schildermans (Opoeteren) met achter hem op drie Ralf Schmidt (Duitsland) die met de TM tweetakt al een voorproefje kwam nemen op de TM cup 14 mei a.s. in Axel. Makkelijk kreeg deze Schmidt het niet, want het was steeds Maikel van de Goor (Vlissingen) die bij hem in de buurt bleef op vier.
Als vijfde man daarachter in de eerste reeks Ivan Robijn (Stekene).

De tweede reeks was het wederom Kesters, die de reeks eenvoudig op zijn naam schreef.
Herhaling voor Bart Schildermans op de tweede plaats, met op drie een zichtbaar moegestreden Schmidt met op vier Ivan Robijn en op vijf deze keer Peter Maranus (Aagtekerke).

Daguitslag Veteranen A: 1. Jos Kesters, 2. Bart Schildermans, 3.Ralf Schmidt,  4. Ivan Robijn,  
5. Peter Maranus.

 

Veteranen B:

Hier een dubbele reekszege voor de man uit Hoofdplaat Ron Doppegieter, die een zeer mooie prestatie neerzette. Het was twee keer Jos Machiels (Diepenbeek) die Doppegieter niet uit het oog verloor en twee keer op de tweede plaats binnen kwam.
Hetzelfde telde voor Marc Standaert (Lembeke) twee maal derde, die na een blessure  weer in een stijgende vorm zit. Een dubbele  vierde plaats  voor Frank van de Geughte (Knokke-Heist), met als vijfde overwinnaar van de eerst RES clubcross Sigurd Vanrijsselberghe (Aaigem).

Daguitslag Veteranen B: 1. Ron Doppegieter, 2. Jos Machiels, 3. Marc Standaert,  4. Frank van de Geughte, 5. Sigurd Vanrijsselberghe.

 

Licentiehouders:

Dit keer geen Roy Gijsel (Heikant), die noodgedwongen door een blessure als toeschouwer  aanwezig was.
Hopelijk een spoedig herstel zodat hij er de volgende keer weer bij kan zijn als rijder.
Wie er nu als winnaar uit de bus zou komen was tot in de laatste ronde van de tweede manche niet bekend.

De eerste manche was het Jeffrey van Kempen (Oost-Souburg) die 5 ronden lang het veld aanvoerde, tot een sputterende motor hem twee ronden in het rennerspark hield en hij uiteindelijk als 16e terug in de wedstrijd wist te komen.
De overwinning in de eerste reeks was er voor Jordi van de Wiele (St.Jansteen) met op de 2e plaats Ronny van Hove (Belgie). Daarachter op drie Jeroen Vanrijselberghe (Aaigem), met op vier
Boy Stockman (Terneuzen), afgesloten op vijf door Thomas Adriaanse (Lewedorpe).
De slachtoffers van de valpartij in de eerste ronde, Kevin van Houdt (Terneuzen) en Steven Ovaa (Oost-Souburg) moesten na een inhaalrace tevreden zijn met een 14e en 15e plaats.

De tweede reeks leek een overwinning te worden voor Thomas Adriaanse tot in de laatste rondes. Jordi van de Wiele, aan een sterke remonte bezig, wist zich in de laatste bochten van de wedstrijd in het wiel van Adriaanse te nestelen. In de allerlaatste bocht van de tweede reeks liep het mis en kwamen de twee koplopers  samen ten val en was het de derde man Jeffrey van Kempen die met de overwinning aan de haal ging en de pech van de eerste reeks een beetje gecompenseerd kreeg.
Op de tweede plaats was het nu Kevin van Houdt  en op drie de uiteindelijke eindoverwinnaar met een constante wedstrijd Jeroen Vanrijselberghe. De vierde plaats in de tweede reeks was er voor Martin Stroo (Oost-Souburg) met achter hem op vijf Thomas Adriaanse.
De overwinnaar uit de eerste reeks MX-open Julien van Stippen toonde hier in deze klasse goed op zijn plaats te zijn door als zesde man het zwart/wit geblokt te passeren.

Daguitslag Licentiehouders: 1.Jeroen Vanrijselberghe, 2. Jordi van de Wiele, 3. Thomas Adriaanse,  4. Martin Stroo, 5. Jeffrey van Kempen.

Volgende RES clubcross; zaterdag 16 april.

Voor foto reportages zie; http://www.resaxel.nl

Volledige uitslagen op; http://www.resaxel.nl/uitslagen/

Met sportieve groet,

RES Axel.

 

U heeft deze e-mail ontvangen omdat u in ons nieuwsbriefbestand bent opgenomen.
Wenst u geen nieuwsbrief meer te ontvangen op dummy@dummy.nl dan kunt u zich uitschrijven.