Nieuwsbrief	RES Axel NL

Wedstrijdverslag MON nationale wedstrijd RES Axel

Geachte heer/mevrouw,

Zeeuwen doen het goed tijdens MON wedstrijd in Axel.

Zaterdag 30 april 2011, Koninginnedag, is er op het RES circuit in Axel een MON Nationale wedstrijd verreden.
Voor de eerste keer een MON wedstrijd op het Axelse RES circuit.
Velen hebben ver moeten rijden en op vrijdagmiddag grote files moeten doorstaan, maar ze weten nu in elk geval waar Axel ligt.
Het circuit bleef gespaard van de vele stortbuien vrijdag elders in het zuiden van het land.
Daarom moest er ook weer flink gesproeid worden.

De volgende reeksen verschenen aan de start:
Dames (reden voor Kampioenschaps-punten),   MX 2 Junioren (reden voor Kampioenschaps-punten)
MX 2 Senioren (reden voor Kampioenschaps-punten),  MX 2 Nationalen (reden voor Kampioenschaps-punten),  MX 2 Inters (reden voor Nederlands Kampioenschaps-punten+ Selectiewedstrijd voor het EK 2011),
Open Inters (reden voor Nederlands Kampioenschaps-punten).
 

Dames: Bij de dames was het “de bijna thuisrijdster” Danielle van Kempen( Oost-Souburg) die met twee afgetekende reekszeges de dagoverwinning binnensleepte. Dit werd tevens de eerste overwinning in haar carrière.  Geheel vanzelf ging deze overwinning niet, donderdag werd ze ziek en voelde zich erg beroerd. Toch wilde ze deze wedstrijd niet aan zich voorbij laten gaan. Ook door de zenuwen was de spanning te snijden. Danielle voelde de thuisdruk  als zodanig dat ze behoorlijk zenuwachtig was, maar na de wedstrijd was de ontlading ernaar.

MX-2 Junioren: In de klasse Junioren was het na het rijden van serie’s tijd voor de A- Finale waar vooral de regionale rijders victorie kraaiden.
Elmar Willems (Zuiddorpe) ging er als een haas vandoor en zette de finale naar zijn hand.
Willems moest in de laatste ronde het tempo nog wat laten zakken omdat zijn onderarmen behoorlijk pijn gingen doen, maar de zege kwam hierdoor nooit in gevaar.
De Axelaar Jorn Colijn moest na een matige start het hele veld door om op een mooie tweede plaats over de finish te komen.

MX-Open: In de MX-Open kregen we 3 Zeeuwse rijders achter het starthek. Hier was het Martin Stroo (Oost-Souburg) die een keurige 8e plaats in de eindstand liet optekenen. Opmerkelijk aan deze prestatie dat Martin de afgelopen weken een behoorlijke trainingsachterstand had opgelopen door een valpartij eerder dit jaar. Het was dan ook een zeer tevreden Stroo die blij was met zijn resultaat.
Jeffrey van Kempen (Oost-Souburg) was de laatste weken goed op dreef maar kende een moeilijke wedstrijd en kwam niet echt in zijn ritme. Hij moest genoegen nemen met een 12e plaats in de einduitslag.
Boy Stockman (Terneuzen) had ook zijn zinnen gezet op thuisvoordeel maar kon in beide reeksen geen vuist maken tegen de concurrentie. Een 13e plaats in de einduitslag was zijn deel.

De overige Zeeuwse deelnemers die naar Axel waren afgezakt moesten genoegen nemen met plaatsen die buiten het podium vielen.

Voor foto reportage’s en volledige uitslagen: http://www.resaxel.nl

Met sportieve groet,
RES Axel.

U heeft deze e-mail ontvangen omdat u in ons nieuwsbriefbestand bent opgenomen.
Wenst u geen nieuwsbrief meer te ontvangen op dummy@dummy.nl dan kunt u zich uitschrijven.