Nieuwsbrief	RES Axel NL

Wedstrijdverslag RES 4e clubcross 2011 & TM cup

Geachte heer/mevrouw,

logo tmOp een zonnig RES circuit was het druk.
Naast de “vaste “clubcrossrijders waren er dit keer ook de rijders uit de TM cup.
Met zo’n 45 rijders waren ze afgezakt naar Axel om hun tweede wedstrijd te betwisten.
4 mooie reeksen “TM – blauw”.
Dit bracht het totaal aantal deelnemers op 165. Hierdoor moest het wedstrijdschema iets worden aangepast. Dit verliep vlekkeloos en aan het eind van de dag waren veelal tevreden gezichten, die moe maar voldaan aan de terugreis begonnen.

65 cc

Hier leek het er op dat Jayden Hoek (Oost-Souburg) het Timo Dhanis (Terneuzen) moeilijk zou gaan maken in de eerste reeks, maar het was na 3 ronden  toch weer Dhanis die het commando overnam en deze niet meer afstond tot aan de finish.  
Jayden Hoek dus op twee en Justin de Vos (Terneuzen) op drie.
Dailey van de Ketterij (Vlissingen) op vier,  ondanks een spectaculaire valpartij halverwege de eerste reeks, gelukkig zonder erg. Op vijf Brent van Delft (St-Amands).

De tweede reeks was een volledige kopie van de eerste reeks van het voltallige wedstrijdveld, hierdoor ook het dagklassement identiek aan de reeksuitslag.

65 cc daguitslag: 1. Timo Dhanis, 2.Jayden Hoek, 3.Justin de Vos, 4.Dailey van Ketterij, 5. Brent van Delft.

 

85cc

Met 16 deelnemers een mooi startveld. Laurens de Ridder (Kuitaart) had de kopstart en nam de bende op sleeptouw mee. Het was al snel Tallon Huylebroeck (Seiskamp) die commando overnam van de Ridder, maar beet ook in het zand na 3 ronden wedstrijd. Toen was het de beurt aan Michiel Breugelmans (Wuustwezel) om aan de leiding te komen. Breugelmans was na een mindere start het veld naar voren door moeten komen en kreeg hier en daar toch behoorlijk weerstand van o.a Tom Cortvriendt  (Axel), Siemon Bezuijen (Ouddorp) en Jero Vanderoost (Tollembeek).
Het was uiteindelijk toch Breugelmans die liet zien dat hij de snelste was om met zo’n 10 sec voorsprong te finishen voor een sterk rijdende Siemon Bezuijen op twee en kort daarachter Tom Cortvriendt.  Jero Vanderoost op vier en Tallon Huylebroeck op  vijf. Nieuwe rijder in deze klasse was Wilco de Booij (Walsoorden) die zijn eerste wedstrijd betwiste en dit zeer verdienstelijk deed met een 14e plaats in reeks 1.

De tweede reeks deze keer Breugelmans die de reeks won met een nette voorsprong  van zo’n 15 sec op de tweede man Jero Vanderoost  en op drie Tom Cortvriendt . Als vierde kwam Siemon Bezuijen over de meet met achter hem op vijf Stan Brons (’s Heerabtskerke) die na een moeilijke eerste reeks zijn prestatie nu mooi verbeterde.

85 cc daguitslag: 1. Michiel Breugelmans,  2. Jero Vanderoost,  3.Tom Cortvriendt,  4.Siemon Bezuijnen, 5. Tallon Huylebroeck.

 

MX-2

In deze reeks was het Aswin van Damme (Zuiddorpe) die er als een haas vandoor leek te gaan om een kloof te slaan, maar het was de revelatie van het seizoen 2011 Michael Bruyninckx (Lembeke), die van Damme terug ging halen en zo naar de overwinning reed. Met een zeer mooie rijstijl en ongekende souplesse zette Bruyninckx na een behoorlijke inhaalreeks de manche naar zijn hand.
Op twee dan Aswin van Damme die zijn krachten een beetje moest verdelen, omdat hij 4 reeksen zou rijden vandaag.
Op drie in reeks 1 thuisrijder Jorn Colijn(Axel), met achter hem een schitterend gevecht met allemaal bekende RES rijders Sven Goossen (Oost-Eekloo),Thomas de Ridder (Koewacht) ,Dimitri Dekker (Zandstraat) en Dimitri Lamotte (Dudsele) wisselden regelmatig van plaats wat voor het publiek mooie taferelen opleverde.

De tweede reeks wederom Bruyninckx die liet zien dat zijn overwinning uit de eerste reeks geen toeval was. Afgetekend won hij de tweede reeks met op twee Aswin van Damme, op drie een keurige reeks voor Dimitri Lamotte, die meer en meer zijn draai begint te vinden in de Axelse zandbak.
Op vier in de tweede reeks  Sven Goossen met op vijf Thomas de Ridder.
Het blijft altijd een schitterende reeks met veel strijd en veel regionale rijders.

Daguitslag MX 2: 1.Michael Bruyninckx, 2. Aswin van Damme, 3. Sven Goossen, 4. Dimitri Lamotte,    5. Thomas de Ridder.

MX-open

In de start van de eerste reeks was er een spectaculaire valpartij en een 6 tal rijders, waaronder Dario Tielen (gebroken sleutelbeen) moesten als slachtoffer uit de strijd verdwijnen. Na 1 ronde gele vlag op het startvlak, barste de reeks in alle hevigheid los. Het waren de eerste ronden Patrick Piessens (Heikant), Bart Seymortier (Adegem), Martijn Roos (Zuiddorpe) en Pascal de Zeeuw (Zuiddorpe) die wiel aan wiel over het circuit raasden. Uiteindelijk wist Martijn Roos met de overwinning aan de haal te gaan met een minimale voorsprong van 0,35 sec op de tweede man Bart Seymortier. Stijn Hofman (Waasmunster), die in de start behoorlijk vertraging opliep, moest het hele veld door om op de derde plaats uit te komen. Hij zette hiermee wel de snelste tijd op de klokken in reeks 1.

De tweede reeks stelde Stijn Hofman orde op zaken. Na een mindere start door zijn lichtere machine-inhoud, raasde Hofman door het veld. Met zijn gekende stijl zette hij de reeks naar zijn hand. Op twee was het Martijn Roos die zijn plaats met hand en tand moest verdedigen, want binnen 10 sec achter Martijn Roos waren het respectievelijk Pascal de Zeeuw op drie, Bart Seymortier op vier, Ian Bauters (Zele) vijf en Elmar Willems (Zuiddorpe)op zes,  die binnen raasden.
Deze reeks leverde veel mooie duels op. De eindoverwinning was voor Martijn Roos.

Daguitslag MX Open: 1. Martijn Roos, 2. Stijn Hofman,3. Bart Seymortier, 4. Pascal de Zeeuw, 5. Elmar Willems.

 

Veteranen A

Maikel van de Goor (Vlissingen) was de eerste leider. Dit voor Bart Schildermans (Opoeteren)op twee, Erik van de Wekken (Zierikzee) op drie. Op vier deze keer Patrick Bellon(Belsele).
Na een 3 tal ronden wist Bart Schildermans het commando over te nemen, maar het was Patrick Bellon die uiteindelijk aan het langste eind trok met op twee Erik van de Wekken, op drie Bart Schildermans.  Maikel van de Goor wist als vierde over de streep te komen met achter hem op vijf Ivan Robijn (Stekene).

De tweede reeks van de veteranen was geheel het zelfde klassement als de eerste reeks.
Opvallende afwezige afgelopen twee wedstrijden was hier Jos Kesters, die om gezondheidsredenen nog niet mee kan doen, maar is gelukkig wel aan de beterende hand en was  al aanwezig als publiek om de collega rijders  aan te moedigen.

Daguitslag Veteranen A: 1. Patrick Bellon, 2. Erik van de Wekken, 3. Bart Schildermans, 4. Maikel van de Goor, 5. Ivan Robijn.

 Veteranen B

De eerste reeks was het Jos Machiels (Diepenbeek) die de twee reeksen op zijn naam schreef.
Achter Machiels werd er flink gestreden voor de podiumplaatsen. In beide reeksen een behoorlijke mix van de top 5 en zo blijkt dat het invoeren van deze klasse het wedstrijdelement positief beïnvloed bij deze veteranen.

Daguitslag Veteranen B: 1. Jos Machiels, 2. Marc Standaert, 3. Sigurd Vanrijsselberghe, 4. Kees Bogaerts, 5. Frank van de Geughte.

Licentie houders

Hier helaas maar 9 deelnemers aan het vertrek.
Jeroen Vanrijselberghe (Aaigem) wist een afgetekende start/finish overwinning te boeken.
Boy Stockman (Terneuzen) was ook goed uit de startblokken gekomen en handhaafde zich lange tijd in de top van het klassement en werd als vierde afgevlagd in reeks 1. Jordy van de Wiele (St.Jansteen) nam de tweede plaats voor zijn rekening  met spectaculaire sprongen en snelle rondetijden. Een keurige reeks op drie voor Thomas Adriaanse (Leeuwedorp), die na eerst met een aantal old-timers te hebben gereden nu met een andere creatie uit de hoek kwam,namelijk  een frame van een Yamaha 2- takt en een 500 cc Honda motorblok ingebouwd.

De tweede reeks was het Jordi van de Wiele die de overwinning naar zich toetrok en hiermee ook de eindoverwinning veilig stelde. Jeroen Vanrijsselberghe moest nu genoegen nemen met de tweede plaats met achter hem op drie Thomas Adriaanse en op vier Boy Stockman.  
Martin Sanders (Huijbergen) maakt de top 5 vol.

Daguitslag Licentiehouders: 1.Jordi van de Wiele, 2. Jeroen Vanrijsselberghe, 3.Thomas Adriaanse,  4. Boy Stockman, 5. Martin Sanders.

 

TM cup

Zo’n 45 rijders uit diverse landen waren heel veel kilometers gereden om dit evenement mee te maken. Vriendschap, uniformiteit van allen op het merk TM te rijden, deelname en plezier staan hier hoog in het vaandel. Initiatiefnemer & organisator Ralf Schmidt (Gravity Racing Waldfeucht, Duitsland) kon dan ook tevreden terug kijken op deze mooie dag.

De TM cup was verdeeld in twee reeksen die beiden 2 x aan de start verschenen.
In de TM cup A streden de Kids A, Pro 2 takt en de Pro Open. In de TM cup B verschenen de Kids B, Junioren Open en National Open aan het starthek.

In de TM-B klasse was het een kwestie van overleven op de zware zandbaan in Axel, maar de rijders waren dik tevreden over het resultaat.

Opzienbarend bij de MX-Pro was het Patrick van Leeuwen (Susteren), die met een dubbele reekszege uiteraard de eindoverwinning opeiste. Op twee eindigde Michael Hribsek (Moers Duitsland),  met een gelijk aantal punten als Marc de Mol (Heesch)op drie.

In de TM pro MX-2 ging de overwinning naar Danny Matthey (Echt),  dit net voor Aswin Vandamme die het zeer zwaar had, omdat hij in zijn eigen reeks én in de TM cup aantrad . Deze dag dus 4 reeksen voor de man uit Zuiddorpe.

Uitgebreid wedstrijdverslag van de TM-Cup volgt snel.

Klik hier voor volledige uitslagen. 

Klik hier voor foto reportage's

Volgende RES clubcross 5: zaterdag 4 juni.

Met sportieve groet,
RES Axel.

U heeft deze e-mail ontvangen omdat u in ons nieuwsbriefbestand bent opgenomen.
Wenst u geen nieuwsbrief meer te ontvangen op dummy@dummy.nl dan kunt u zich uitschrijven.