Nieuwsbrief	RES Axel NL

Wedstrijdverslag RES 5e clubcross 2011

Geachte heer/mevrouw,

Zaterdag 4 juni is de vijfde wedstrijd in de strijd om het RES kampioenschap verreden.

105 deelnemers stonden aan het vertrek op het snikhete terrein in Axel. De strijd om de punten ging op een perfect geprepareerd circuit volop door.

 

65 cc:

De jongste rijders moesten de duimen leggen voor Jayden Hoek uit Oost-Souburg. Jayden wist beide manches winnend af te sluiten. In beide manches was Dailey van de Ketterij de beste achtervolger. Daily kon in de eerste manche de schade beperkt houden maar in de tweede manche moest hij ruim 30 seconden toegeven. Op de derde plaats was het Remy van oorn uit Roosendaal voor Brent van Delft en Luca Dhanis. Hoorn, voor Brent van Delft en Luca Dhanis. Meteen ook de einduitslag.

Twee favorieten ontbraken vandaag. Justin de Vos heeft de 65 cc motor ingeruild voor een 85 cc machine en Timo Dhanis was geblesseerd.
Eindstand: 1. Jayden Hoek, 2. Daily van de Ketterij, 3. Remy van Hoorn, 4. Brent van Delft, 5. Luca Dhanis.

 

85cc:

17 rijders aan de start met een opvallende rijder aan het vertrek met name Brent van Hulsel. Het was Brent zijn eerste wedstrijd na zijn bilbreuk en hij liet meteen zien dat hij volledig genezen was.

In de eerste manche was de kopstart voor Laurens de Ridder die na een tijdje zijn meerdere moest erkennen  in Tom Cortvriendt. Op de tweede plaats was het van Hulsel voor Stan Brons en Dylan Warrens. In de tweede manche was Brent van Hulsel na 1 ronde koploper maar Cortvriendt was niet ver weg en deze laatste nam de koppositie over om daarna onbedreigd als winnaar over de finish te komen. Van Hulsel eindigde als tweede en op de derde plaats kwam Tallon Huylebroeck over de finish, die zich revancheerde voor zijn vijfde plaats van de openingsreeks. Dylan Warrens was opnieuw vierde voor de verrassing van de dag Troy van de Ketterij.
Eindstand: 1. winnaar Tom Cortvriendt voor 2. Brent van Hulsel, 3. Tallon Huylebroeck,
4. Dylan Warrens en 5. Stan Brons.

 

MX2/125 cc VT:

De twee toppers van de dag waren ongetwijfeld Joey Verwijs en Michael Bruyninckx.
Beide rijders waren duidelijk te sterk van de rest van de 25 rijders in de deze klasse.
De eerste manche eindigde in een spurt naar de finish waarbij Verwijs aan het langste eind trok en met een halve seconde voorsprong over de finish kwam. In de tweede manche won Bruyninckx overtuigend met ruim veertien seconden voorsprong.

Op gepaste afstand kwam Sven Goossen in beide manches als derde over de finish.

In de eerste manche was het Dimitri Lamotte die als vierde man Mathieu Afschrift voorging. In de tweede manche was het de onfortuinlijke Aswin Vandamme die als vijfde over de meet bolde.
In de eindstand ging 1. Bruyninckx de uit Lepelstraat afkomstige 2. Joey Verwijs vooraf.
Als 3e mocht Sven Goossen naar het podium voor 4. Lamotte en 5. Afschrift.

 

 

Veteranen A en B:

 Deze gecombineerde was prima gevuld met 27 rijders. De winnaar van de A klasse was de man uit het Alpha Motorhomes team Patrick Bellon, die met evenveel punten als Eric van de Wekken op het hoogste schavot mocht plaatsnemen. Op de derde plaats was het twee maal Bart Schildermans die daarmee Bart Mangnus voorafging in de eindstand voor de man op de vijfde plaats Ivan Robyn.
Eindstand: 1. Patrick Bellon, 2. Eric van de Wekken, 3. Bart Schildermans, 4. Bart Mangnus, 5. Ivan Robyn.

De B klasse was een prooi voor de onvermoeibare Jos Machiels uit Diepenbeek die daarmee Marc “oldie55” Standaert achter zich liet. Op de derde plaats was het Ron Doppegieter voor Sigurd Vanrijsselberge en Kees Bogaerts. Deze vijf rijders kwamen in beide manches achter elkaar over de finish hetgeen meteen ook de eindstand was.

Eindstand: 1. Jos Machiels, 2. Marc Standaert, 3. Ron Doppegieter, 4. Sigurd Vanrijsselberghe, 5. Kees Bogaerts.

 

400_start_5eres2011.jpg

MXopen (inclusief licentiehouders):

Veel strijd in de MX open klasse tussen de jonkies en de wat ouderen. Aan kop van deze gecombineerde klasse was er niemand die Roy Gijsel kon bedreigen, die in beide manches meer dan 40 seconden voorsprong had op zijn naaste belagers. In de eerste manche was dat Jeffrey van Kempen en in de tweede manche Jordi van de Wiele. Tino Winter kwam twee keer keurig als vierde aan.
Eindstand  Licentiehouders: 1. winnaar Roy Gijsel voor 2. Jeffrey van Kempen, 3. Jordi van de Wiele, 4. Tino Winter en 5. Thomas Adriaanse.

 

In de MX open gebeurde van alles tussen de titel kandidaten. Vandaag was Patrick Piessens de man van de dag met twee duidelijke overwinningen. Bart Seymortier kon in de tweede manche zijn tweede plaats van de eerste manche niet herhalen door materiaalpech. Hierdoor kon Florentijn de Roo zich revancheren voor zijn valpartij van de eerste manche. Een sterke Martijn Roos mocht toch nog als tweede naar het podium, voor Martin Boodt die daarmee goede zaken deed voor het kampioenschap. Voor Pascal de Zeeuw was het een zware middag maar hij hield de schade beperkt door in de eindstand als vierde te eindigen. De slager uit Axel had duidelijk last van de beperkte trainingsmogelijkheden door drukke werkzaamheden. Op de vijfde plaats was het Dean van Clapdorp die beter en beter gaat rijden nadat hij de tweetakt heeft ingeruild voor een viertakt machine. Hij is daardoor op weg om in de voetsporen van zijn vader te treden die menig wedstrijd heeft gewonnen in Axel. 

 

Op 18 juni is de volgende wedstrijd om de RES trofee en iedereen kan ook daar weer deelnemen.  Alle info op www.resaxel.nl

 

Voor foto reportages zie www.resaxel.nl/nieuws/?id=139

voor volledige uitslagen; www.resaxel.nl/uitslagen

Met sportieve groet,
RES Axel.

U heeft deze e-mail ontvangen omdat u in ons nieuwsbriefbestand bent opgenomen.
Wenst u geen nieuwsbrief meer te ontvangen op dummy@dummy.nl dan kunt u zich uitschrijven.