Nieuwsbrief	RES Axel NL

Wedstrijdverslag RES 6e clubcross 2011

Geachte heer/mevrouw,

Wedstrijdverslag RES clubcross 6, zaterdag 18 juni 2011:

Na regen komt zonneschijn.
Het leek een totaal verregende dag te worden maar de afwezigen hadden ongelijk.
Het circuit was geen enkel probleem en bleef er de hele de dag perfect bij liggen.
Na een paar flinke regenbuien kwam de zon alweer om de hoek kijken om er zo een mooie
wedstrijddag van te maken.

65 CC:

Hier was het gast rijder Bo de Clercq (Waarschot) die er geen gras over liet groeien en er als een speer vandoor ging. Tijdens deze reeks waren de regenbuien enorm en na ruim 10 min wedstrijd kwamen ouders en rijders drijfnat van het circuit.
Achter Bo de Clercq was het Timo Dhanis (Terneuzen) op een tweede plaats, met op drie  Jayden Hoek (Oost-Souburg).
Op de vierde plaats was het Bjorne Laroy (Ninove). Brent van Delft (St.Amandsberg) maakte de top vijf volledig.

De tweede reeks was er nog meer overmacht van Bo de Clerc. Deze reeks wist Bo te winnen met meer dan 1,20 min. voorsprong,  geheel onbedreigd. Nu was het Jayden Hoek die tweede werd, dit ten nadele van Timo Dhanis op drie. Op vier de jongere broer van Timo, Luca Dhanis. Met op de vijfde plaats,  ook een regionale rijder,  Senne Herwegh (Heikant).

Uitslag:1. Bo de Clercq, 2. Jayden Hoek, 3. Timo Dhanis, 4. Luca Dhanis, 5. Brent van Delft.

 

85CC:

Hier grote overmacht van de Zeeuwen. Tom Cortvriendt (Axel) is de man in vorm en reed een foutloze en zeer gecontroleerde reeks. Op twee een keurige reeks na zijn valpartij Pinkstermaandag    Dylan Warrens (Hulst). Op drie “mister Hole-shot” Laurens de Ridder (Kuitaart).
Damon Ingels (Maldegem) legde beslag op de vierde plaats.
Wilco de Booy (Walsoorden) maakt de laatste weken grote vorderingen en maakte de top vijf compleet.

De tweede reeks was het wederom Tom Cortvriendt die de reeks naar zijn hand zette. Met op twee Dylan Warrens. Laurens de Ridder liet met twee derde plaatsen zijn beste prestatie van het seizoen optekenen. Na de top drie waren het respectievelijk Jules Adam (Axel) en Wilco de Booy die ronden lang over het circuit streden voor de vierde plaats, waar Jules Adam aan het langste eind trok en Wilco de Booy dus als vijfde binnenkwam.
Met deze uitslag was het voor het eerst sinds jaren dat de volledige top 5 voor Zeeuws Vlamingen was.

Uitslag: 1.Tom Cortvriendt, 2. Dylan Warrens, 3. Laurens de Ridder, 4. Jules Adam, 5. Wilco de Booy.

 

 

MX-2 VT:

Sven Goossen (Oost-Eeklo) nam de bende op sleeptouw voor weer een fraaie wedstrijd.
Joey Verwijs (Lepelstraat) was er op gebrand om snel het commando over te nemen, wat ook lukte en zo namen Verwijs en Goossen een leuke voorsprong. Michael Bruyninckx (Lembeke) moest na weer een slechte start het hele veld door om bij de top de komen. Het lukte Bruyninckx  toch om op een kleine 5 sec. van Verwijs als tweede te finishen. Op drie  een goede reeks voor Sven Goossen . Simon Bezuijen (Ouddorp) vond zijn draai goed in de eerste reeks en werd vierde, dit net voor Jorn Colijn (Axel). Aswin van Damme (Zuiddorpe) , Dimitri Dekker (Zandstraat) en Dominique Soeters (Terneuzen) beten allemaal een keer in het zand en zagen hierdoor een topklassering in rook opgaan.

De tweede reeks lukte het Bruyninckx wel om snel in het wiel van Verwijs te komen, maar een valpartij halverwege de wedstrijd maakte een eind aan zijn overwinningskansen.
Verwijs controleerde en won verdiend de tweede reeks.  Bruyninckx dus op twee en Aswin van Damme op drie . Nu een keurige vierde plaats voor Dimitri Lamotte (Dudzele) die steeds beter gaat rijden op het RES circuit. Een vijfde plaats in reeks twee was er voor de snelstarter uit reeks één Sven Goossen.

Daguitslag: 1. Joey Verwijs, 2. Michael Bruyninckx, 3. Sven Goossen, 4. Jorn Colijn, 5. Aswin van Damme.

 

Veteranen A:

Na een inactiviteit van een aantal weken was Jos Kesters (Opglabbeek) weer present , en hoe!
Met een schitterende eerste plaats in reeks 1 had hij zich geen betere rentree kunnen wensen.
Op twee was het reismaat, vriend en tevens concurrent Bart Schildermans (Opoeteren) die op afstand van Kesters op plaats twee binnen kwam. Ivan Robijn (Stekene) maakte het Schildermans nog moeilijk voor de tweede plaats, maar moest genoegen nemen met de derde plaats.
Peter Maranus (Aagtekerke) wist beslag te leggen op de vierde plaats.
Pascal van de Bom (Zevenbergen) maakte de top vijf compleet.

De tweede reeks deze keer Bart Schildermans die de reeks met een straatlengte voorsprong wist te winnen. Ivan Robijn legde beslag op de tweede plaats. Jos Kesters moest in de tweede reeks genoegen nemen met de derde plaats . Pascal van de Bom ging als vierde onder het zwart/wit geblokt door, met achter hem Dieter Hilleweg (Gent).

Uitslag: 1. Bart Schildermans, 2. Jos Kesters, 3. Ivan Robijn, 4. Pascal van de Bom, 5. Dieter Hilleweg.

Veteranen B:

Hier wordt ook de strijd steeds heviger. De rijders verliezen elkaar geen minuut uit het oog en zitten allemaal vlak bij elkaar in de gecombineerde reeks Veteranen A/B.
Het waren Jos Machiels (Diepenbeek) en Marc Standaert (Lembeke) die in beide reeksen voor de nodige spanning zorgden door de twee reeksen op minder dan 3 sec van elkaar over de finish te komen. Dit twee keer in het voordeel van Jos Machiels. Sigurd vanRijselberghe (Aaigem) reed een constante wedstrijd met twee derde plaatsen. Ron Doppegieter (Hoofdplaat) wist met een vijfde en een vierde plaats beslag te leggen op plaats vier in het eindklassement. Kees Bogaerts (Roosendaal) met dezelfde reeks resultatenm maar met een mindere tweede reeks maakt de top vijf compleet.

Uitslag: 1.Jos Machiels, 2.Marc Standaert, 3. Sigurd Vanrijselberghe, 4. Ron Doppegieter, 5. Kees Bogaerts.

 

MX-open:

Zoals heel het seizoen al het geval is in de MX open zijn hier 10 rijders die de reeks kunnen winnen. Dit keer was het Gian-Carlo Buijs (Oost-Souburg) die de eerste reeks op zijn naam wist te schrijven. Op twee, eveneens een sterk rijdende Florentijn de Roo (Terneuzen) die de nieuwe machine nu goed heeft afgesteld om met de top mee te strijden. Pascal de Zeeuw (Zuiddorpe), die ook afgelopen maandag in actie was in Axel, moest na de eerste reeks snel naar huis om zijn slagerswerkzaamheden te hervatten en zag af van deelname in reeks 2, maar legde beslag op de derde plaats in de eerste reeks. Bart Seymortier (Adegem) op vier met in dezelfde sec. Patrick Piessens (Heikant) op vijf.

De tweede reeks was het Florentijn de Roo, die met de overwinning aan de haal ging, dit na een rondenlang  gevecht met de tweede man Patrick Piessens. Op drie nu de man uit Zuiddorpe Elmar Willems. Gian-Carlo Buijs moest deze reeks genoegen nemen met de vierde plaats. Op vijf de geblesseerde Martijn Roos (Zuiddorpe) die toch graag het kampioenschap wil winnen en hierdoor zo en goed en zo kwaad mogelijk toch in actie kwam met een vijfde plaats in reeks twee als zijn deel.

Uitslag: 1. Florentijn de Roo, 2. Gian Carlo Buijs, 3. Patrick Piessens, 4. Elmar Willems, 5. Martijn Roos.

 

Licentiehouders:

Wie anders dan Roy Gijsel (Heikant) zou moeten winnen?  David Vantornhout (Wingene) wilde het graag proberen maar kon in de gehele reeks nooit echt in de buurt van Gijsel komen en moest zijn meerdere erkennen in Gijsel, door op 30 sec na hem als tweede binnen te komen.

Jordy van de Wiele (St.Jansteen) dan, die is de laatste weken goed aan het rijden en zou misschien mee kunnen strijden voor de overwinning. Helaas kon Jordy nooit in het wiel van Gijsel komen. Micha-Boy de Waal (Veen) wilde het ook graag proberen, maar met een 125 cc motor was hier voor de 15 jarige EK rijder geen beginnen aan. Eerst was de Waal in de start in het nadeel van zijn lichtere motor en  daarna wat deze jongeman ook probeerde hij kon er niet meer uitpersen dan een welverdiende vierde  plaats. Voor deze jonge rijder was het een doorgedreven training als voorbereiding  op de komende EK wedstrijd in Zweden. Plaats vijf in de eerste reeks wist Kevin Spruijt (Meliskerke) te eindigen.

De tweede reeks was het wederom Gijsel die het commando aanvoerde, maar nu leek Vantornhout het Gijsel moeilijk te gaan maken. Na een paar kleine foutje bij Vantornhout was het tempo gebroken en kon Gijsel onbedreigd naar de overwinning rijden. Nu was Micha-Boy de Waal iets sneller door het veld gereden na helaas weer een minderen start. Met zijn spectaculaire rijstijl kreeg deze jongeman uit Veen ook in Axel waardering voor hard werken en inzet en een derde plaats was zijn deel. Nu op vier Jordy van de Wiele. Op vijf Boy Stockman (Terneuzen).

Uitslag:  1. Roy Gijsel, 2. David Vantornhout, 3. Micha-Boy de Waal, 4. Jordy van de Wiele, 5. Boy Stockman.

Volgende afspraak: RES clubcross 7 zaterdag 16 juli.

Klik hier voor volledige uitslagen

Voor foto’s / film;  klik hier 

Met sportieve groet,
RES Axel.

U heeft deze e-mail ontvangen omdat u in ons nieuwsbriefbestand bent opgenomen.
Wenst u geen nieuwsbrief meer te ontvangen op dummy@dummy.nl dan kunt u zich uitschrijven.