Nieuwsbrief	RES Axel NL

Wedstrijdverslag RES 7e clubcross 16 juli 2011

Geachte heer/mevrouw,

De 7e RES clubcross is verreden onder niet de mooiste omstandigheden, wat het weer betreft, maar aan de vrijwilligers heeft het zeker niet gelegen. Op vrijdag is er met man en macht gewerkt om het circuit te prepareren, wat heel goed was gelukt. Van de vele regen wat de afgelopen week was gevallen, was op het circuit zaterdagmorgen niets van te merken, deze lag gewoon super. Helaas werd in de loop van de dag het circuit en de rijders getrakteerd op fikse regenbuien.

65 cc:
De overwinning  was met grote overmacht voor de man uit Amersfoort Kevin Buitenhuis,  die beide manches de wedstrijd naar zijn hand zette.
Timo Dhanis (Terneuzen) legde beslag op 2  tweede plaatsen.
Jayden  Hoek (Oost-Souburg) maakte de top drie vol.
In de eerste reeks moest Jayden Hoek een groot deel van de reeks zonder crossbril rijden, wat geen pretje was. Brent van Delft (St.Amands) op zijn beurt legde beslag op een nette vierde plaats in de dag uitslag en gaat week na week beter rijden, zeker ook omdat deze jongeman flink aan het groeien is. Op de vijfde plaats de kleine “grote”man uit Gouda Mack Bouwense, die met de kleine wielen zich sterk verweerde en ‘s avonds moe maar voldaan weer met een mooie beker  aan de terugreis kon beginnen.

Daguitslag 65cc: 1. Kevin Buitenhuis, 2. Timo Dhanis, 3. Jayden Hoek, 4. Brent van Delft, 5. Mack Bouwense.

 

85 CC:
Hier stonden  13 rijders aan het vertrek met als favorieten de KNMV rijders, Carsten Goedegebure Yerseke) en Jordan –Lee van Maaren (Vlissingen), die er beiden direct na de start als een haas vandoor gingen en er vooral in de eerste reeks een mooie show van maakten door bijna geheel de reeks wiel in wiel over het circuit te razen. Het was uiteindelijk Carsten Goedegebure die twee keer aan het langste eind trok en hiermee liet zien dat hij na een vervelende blessure weer op de weg terug is en hoopt de komende ONK wedstrijden weer te kunnen knallen. Jordan-Lee kende een klein slippertje  in de tweede reeks en moest genoegen nemen met de tweede plaats. Brent Vanhulsel  uit Westerloo was in beide reeksen dé man op de derde plaats. Joey de Wulf (Oostburg) ziet dat de vele Axelse traingsronden loonden met twee afgetekende vierde plaatsen als zijn deel.
Aron van de Veer (de man met een veer op de helm) uit Herkingen die ook beter en beter zijn draai begint te vinden in het Axelse zand, zag dit beloond  met een vijfde plaats en een beker in de einduitslag.

Daguitslag 85cc: 1. Carsten Goedegebuure, 2. Jordan-Lee van Maaren, 3. Brent Vanhulsel, 4. Joey de Wulf,  5. Aron van de Veer.


MX-2 VT:
Vandaaag in beide reeksen een Joey Verwijs (Lepelstraat), die liet zien dat hij in uitstekende vorm is en duldde geen tegenstand . Hij won dan ook keurig beide reeksen.
Sven Goossen (Oost-Eeklo), die een mooie stijgende vorm heeft te pakken en week na week beter begint te rijden legde beslag op een tweede plaats.
Aswin van Damme (Zuiddorpe) die ook af en toe een robbertje uit moest vechten met de “jeugd” laat zien dat hij nog niet is afgeschreven en deze jongens nog altijd veel weerstand biedt voor de podium plaatsen. Plaats drie in de daguitslag was dan ook Aswin zijn deel.
Michael Bruyninkx (Lembeke) dé revelatie van het seizoen,  kende een moeilijke wedstrijd. Mede door slechte starts was het een moeilijke wedstrijd voor hem om iedere keer het veld door te komen. Hierdoor legde hij beslag op een vierde plaats in de eindstand. Siemon Bezuijen (Ouddorp) mocht als laatste mee op het podium om een beker met een vijfde plaats. Één van onze trouwe RES rijders Mathieu Afschrift (Ardooie) pakte net naast het podium met een zesde plaats. We kregen vandaag ook een wederoptredende Joost Gruben (Axel) te zien, die in de eerste reeks nog een aantal ronden voorin meestreed maar helaas in beide reeksen een DNF liet noteren.

Daguitslag MX 3: 1. Joey Verwijs, 2. Sven Goossen, 3. Aswin Vandamme, 4. Michael Bruyninckx, 5. Siemon Bezuijen.

Veteranen A:
De overwinning, zonder verrassing,  voor Jos Kesters (Opglabbeek) met 2 tweede plaatsen in de reeksen. Maikel van Goor (Vlissingen) die met een overwinning in de tweede reeks liet zien dat hij met een 125 cc tweetakt machine tegen de grote kanonnen  nog een aardig stukje kan crossen.
Ivan Robijn (Stekene) legde beslag op de derde plaats in de einduitslag. Dieter Hilleweg (Gent) mocht als vierde mee op het podium. Christophe van de Ende (Wichelen) maakte de top vijf kompleet.
 De winnaar van de eerste reeks Bart Schildermans (Opoeteren) kende mechanische problemen in de tweede reeks en zag hierdoor zijn overwinning  in rook opgaan.

Daguitslag Veteranen B: 1. Jos Kesters, 2. Maikel van de Goor, 3. Ivan Robijn, 4. Dieter Hilleweg, 5. Christophe van de Ende.

Veteranen B:
Hier wordt de strijd heviger en heviger. Het was vandaag  de man uit Hoofdplaat,
Ron Doppegieter, die met de grootste beker naar huis ging, maar cadeau kreeg Doppegieter deze overwinning zeker niet. Hij moest in de tweede reeks nog zijn meerdere kennen in Marc Standaert (Lembeke) die de tweede reeks  de overwinning naar zich toe kon trekken en hiermee beslag legde op de tweede plaats in de eindstand. Jos Machiels (Diepenbeek)  maakte de top drie kompleet met een tweede en derde plaats. Kees Bogaerts (Roosendaal) en Martin Hoste (Stekene) wisten op plaats 4 en 5 te finishen. Het beloofd in deze klasse veteranen B nog een spannend seizoenseinde te worden,  want deze veteranen zijn echt aan elkaar gewaagd  en super gemotiveerd om de strijd met elkaar aan te gaan.

Daguitslag Veteranen B: 1. Ron Doppegieter, 2. Marc Standaert, 3. Jos Machiels, 4. Kees Bogaerts, 5. Martin Hoste. 

 

MX-Open:
Door het samen rijden in de reeks met de Licentiehouders,  was het een mooie reeks met veel inhaal manoeuvres, waar opvallend sportief werd gereden. Uiteindelijk wist Gian-Carlo Buijs (Oost-Souburg) beide reeksen op zijn naam te schrijven,  maar vooral in de tweede reeks moest Gian–Carlo alle zeilen bijzetten om de 450CC motor van Patrick Piessens (Heikant) te passeren . Ronden lang was het Piessens die het commando aanvoerde,  maar moest in de slotfase toch zijn meerdere erkennen in Gian-Carlo Buijs. Patrick Piessens dus met 2 tweede plaatsen. Bart Seymortier (Adegem) kon zijn mindere resultaten van afgelopen weken weer eens oppoetsen met een dubbel drie uitslag .
Martijn Roos (Zuiddorpe) dook een paar keer in het zand en moest hierdoor genoegen nemen met een vierde plaats in de daguitslag. Jeffrey Martens (Fijnaart) mocht als vijfde de laatste beker gaan ophalen. Dario Tielen (Zwevele),  terug van de partij na zijn schouderblessure en begint ook weer beter en beter te rijden.

Daguitslag MX-Open: 1. Gian-Carlo Buijs, 2. Patrick Piessens, 3. Bart Seymortier, 4. Martijn Roos, 5. Jeffrey Martens.

 

Licentie houders:
Hier had de wedstrijdleiding een mooie oplossing bedacht voor de 9 aangemelde rijders.
Doordat de licentiehouders een 3 minuten langere reeks rijden dan de MX open mannen, mochten de Licentiehouders drie minuten eerder starten dan de MX-open,  waardoor er na twee ronden wedstrijd 14 extra rijders in de baan waren. Dit zorgde voor extra spektakel.
Het was Roy Gijsel (Heikant) die er een ware one-man show van maakte door beide reeksen snel  en strak naar de overwinning te rijden. Ogenschijnlijk simpel maar gewoon een keurige prestatie. Wietse Brackman (Erondegem) kwam een trainingswedstrijd rijden als voorbereiding op de komende EK wedstrijden en  twee maal een tweede plaats was ook meteen zijn plaats in de daguitslag.
Ook Robin Bakens (Sint Pauwels) was van de partij,  die ook volop in training is voor de komend E.K wedstrijd. Een deel van de tweede reeks werd geteisterd door fikse regenbuien waardoor Bakens een groot deel zonder bril moest rijden, twee maal drie was het resultaat.
Amateur  “licentiehouder”  Jeroen Vanrijsselberghe (Aaigem)  wist  zich zoals gebruikelijk goed staande te houden tussen deze toppers. Een hele mooie prestatie voor de student uit Gent met een plaats vier als zijn deel.  Jordy van de Wiele (St.Jansteen) kende een moeilijk eerste reeks door een valpartij, maar zette dit in de tweede reeks weer netjes recht met een derde plaats , waardoor Jordy in de daguitslag toch nog een beker mee mocht nemen,  met een vijfde plaats in het dag klassement.
Ook gelegenheidsrijder Wim Vanderheyden (Halle) greep deze wedstrijd aan als voorbereiding voor het komende “Six days Enduro WK” dit jaar in Finland wat zich veelal op zandcircuits afspeelt. Hij mengde zich netjes in de strijd tussen de andere rijders.

Daguitslag: 1. Roy Gijsel, 2. Wietse Brackman, 3. Robin Bakens, 4. Jeroen Vanrijsselberghe, 5. Jordi van de Wiele.

Volgende afspraak  na de vakantie’s:   RES clubcross 8 zaterdag 27 augustus.

Voor foto’s en volledige uitslagen Klik hier.

Met sportieve groet,
RES Axel.

U heeft deze e-mail ontvangen omdat u in ons nieuwsbriefbestand bent opgenomen.
Wenst u geen nieuwsbrief meer te ontvangen op dummy@dummy.nl dan kunt u zich uitschrijven.