Nieuwsbrief	RES Axel NL

Wedstrijdverslag RES 8e clubcross 27 augustus 2011

Geachte heer/mevrouw,

Wedstrijdverslag  8e RES clubcross;

Een mooie drukke RES clubcross.
Dit was de beloning voor RES voor het vele werk de afgelopen dagen na het slechte weer met de regen om toch voor de perfecte staat van het circuit te kunnen zorgen.
Met mooie wedstrijden en gelukkig zonder ongelukken is iedereen tevreden huiswaarts gekeerd.

 300_joeyverwijs_res8_2011.jpg

65 CC

Hier stond geen maat op de veel te sterke Bo de Clercq. Deze jongeman uit Waarschoot reed in beide manches een foutloze wedstrijd om met meer dan  1,5 min voorsprong  de wedstrijd op zijn naam te schrijven. Achter de Clercq was het Timo Dhanis uit Terneuzen  die in beide manches op de tweede plaats binnenkwam.  Jayden Hoek (Oost-Souburg) moest in beide manches de duimen leggen voor Dhanis en genoegen nemen met een dubbele derde plaats.  Veron Jansen ( Vlissingen) zag zijn extra trainingsarbeid van afgelopen week beloond worden met twee vierde plaatsen. Luc Verboom (Arnemuiden) maakte de top 5 kompleet met een vijfde en zesde plaats in de reeksen.

1.Bo de Clercq, 2. Timo Dhanis,  3.Jayden Hoek,  4. Veron Jansen,  5.  Luc Verboom.

 

85CC

In deze reeks  was het Jordan-Lee van Maaren (Vlissingen) die de wedstrijd controleerde met een mooie voorsprong in beide manches was dit ook meteen de eindwinnaar. Vvoor de tweede plaats tekende de Axelaar Tom Cortvriendt,  die alle zeilen bij moest zetten om vooral in de eerste reeks Stan Brons (’s Heer Abtskerke) van zich af te houden.  Het was ronden lang een mooi schouwspel om te zien hoe deze jongens streden om het zilver. In de tweede manche was Stan Brons beter vertrokken,  maar na drie ronden verdween Stan uit de kop van het veld door een foutje. Hierdoor  dan in de tweede reeks na Van Maaren, Cortvriendt met op drie de gastrijder uit de VJMO Cedric Viaene (Knokke-Heist).  Aaron van de Veer (Herkingen) reed een constante wedstrijd met twee vierde plaatsen. Ook kregen we  Evie Scheele (Zaamslag) aan de start, die behoorlijk zenuwachtig was voor haar eerste RES clubcross waaraan ze deelnam en als dame netjes haar twee reeksen uit reed.

1.Jorden-Lee van Maaren, 2. Tom Cortviendt, 3.Cedric Viaene, 4.Aaron van de Veer,  5. Stan Brons.

 

MX-2

Joey Verwijs  (Lepelstraat) was in beide reeksen de snelste en zijn overwinning kwam geen enkele keer in gevaar. Hij reed in beide manches een eenzame wedstrijd , maar was hiermee wel de snelste man op het circuit. Aswin van Damme (Zuiddorpe) laat zien nog zeker niet afgeschreven te zijn voor het klassement,  want met een tweede en derde plaats in de reeksen was een keurige tweede plaats in het eindklassement zijn deel.  Michael Bruyninckx (Lembeke) maakte in de eerste reeks een behoorlijke klapper en moest even bijkomen,  maar kon daarna toch beginnen aan een inhaal race om nog terug te komen tot een prachtige vijfde plaats in reeks één, in de tweede reeks was er wederom een valpartij voor Bruyninckx , maar nu duurde zijn herstel  minder lang en kon hij zich direct terug vechten naar de derde plaats. Ook Sven Goossen (Oost-Eeklo) zette een mooie prestatie neer door in de reeksen derde en vierde te worden. Ook Dimitri Dekker (Zandstraat) mocht mee naar het podium met een vijfde plaats in het eindklassement.  Dominique  Soeters  (Terneuzen) viel net buiten het podium door een valpartij in de eerste reeks.  Mathieu Afschrift (Ardooie) zag een beker in rook opgaan door een defecte bougie.

 

1.Joey Verwijs,  2. Aswin van Damme,  3. Michael Bruyninckx,  4. Sven Goossen,  5. Dimitri Dekker.

 

MX-Open

Dit wordt meer en meer “dé klasse”. Met 34 rijders achter het hek was het de man uit Heikant Patrick Piessens,  die de hole-shot nam en de reeks leek te controleren tot Pascal de Zeeuw (Zuiddorpe) op stoom kwam en het met nog drie bochten te gaan Piessens zeer moeilijk maakte.
Uiteindelijk  was het door een gedubbelde rijder die Pascal moest ontwijken, waardoor zijn inhaal- manoeuvre niet lukte en Piessens de overwinning naar zich toe trok met  3 sec voorsprong  op de Zeeuw. Op de derde plaats in de eerste reeks was het Bart Seymortier (Adegem) die na een spectaculaire valpartij met Kenneth Meese toch nog beslag kon leggen op de derde plaats.
De tweede reeks was ook weer spannend omdat Pascal de Zeeuw toch wou proberen bij Piessens te blijven, maar wat Pascal ook probeerde het lukte niet om aan het wiel te komen.
Niels Jansen (Terneuzen) wist ook een constante  wedstrijd  neer te zetten met een vierde plaats in de eindstand. Bart Seymortier wist de schade te beperken en mocht mee als vijfde naar het podium.

1.Patrick Piessens, 2. Pascal de Zeeuw, 3. Dario Waltez, 4. Niels Jansen, 5. Bart Seymortier.

 

Veteranen A

Bart Schildermans (Opoeteren) verscheen met een nieuwe motor , die na een tweede en eerste plaats in de reeksen de dagoverwinning voor zich opeiste. Op twee met hetzelfde dagresultaat,  de man uit Zierikzee Erik van der Wekken. Ivan Robyn (Stekene) moest op gepaste afstand genoegen nemen met een derde plaats. Op de vierde plaats in de eindtand was het de man uit Wichelen Christophe van de Ende met Dieter Hilleweg (Gent) op vijf was het podium gekend.

1.Bart Schildermans,  2.Erik van der Wekken,  3.Ivan Robyn, 4.Cristophe van den Ende,
 5.Dieter Hilleweg.

Veteranen B

In deze 50jaar+ klasse verdraaide ondernemer Ron Doppegieter uit Hoofdplaat zijn knie in de eerste manche,  maar hij wist de pijn te verbijten om zo toch in beide manches de overwinning naar zich toe te trekken.  Gastrijder Eddy van Geert  (Bruggenhout) werd tweede in beide manches en zo ook in het eindklassement. Op een derde plaats  Sigurd Vanrijsselberghe (Aaigem) met achter hem op vier wie anders dan Jos Machiels (Diepenbeek). Marc Standaert (Lembeke) nog niet geheel hersteld van een eerdere valpartij,  mocht toch mee om een beker als vijfde in het eindklassement.

1.Ron Doppegieter, 2.Eddy van Geert, 3.Sigurd Vanrijsselberghe, 4.Jos Machiels,  5.Marc Standaert.

 

Licentie houders

Roy Gijsel (Heikant) was opnieuw de sterkste in beide reeksen. Na een vervelende blessure was dit niet vanzelfsprekend dat dit voor Roy Gijsel zou zijn,  daar hij opnieuw wedstrijdritme moest opdoen als voorbereiding op de laatste twee ONK’s  in het najaar. Na Gijsel  een sterk rijdende Jordi van de Wiele (St.Jansteen) die het gat kon beperken naar Gijsel  tot 15 a 20 sec. In de tweede reeks was het vooral Jeffrey van Kempen (Oost-Souburg), die lange tijd in strijd bleef met van de Wiele voor de tweede plaats, maar een dubbele derde plaats werd zijn uiteindelijke klassering.
 Er was bij de familie van Kempen nog hard gewerkt om deel te kunnen nemen, omdat vorige week nog een motorblok kapot ging door een ongelukkig race incident. Boy Stockman (Terneuzen) reed een eenzame maar keurige wedstrijd met twee vierde plaatsen.  Erik Koote (Sommelsdijk), die vandaag aantrad op een tweetakt machine, werd vijfde in het eindklassement met hetzelfde aantal punten als MCLB gastrijder Erwin van Tatenhove(Zelzate). Het reglement bepaald dan dat de tweede reeks doorslaggevend is.

1.Roy Gijsel, 2.Jordy van de Wiele, 3. Jeffrey van Kempen,  4. Boy Stockman,  5. Erik Koote,  6 Erwin van Tatenhove

 

Volgende RES clubcross, de grote Finale; zaterdag 17 september.

Voor foto’s zie http://www.resaxel.nl/nieuws/?id=157

Voor volledige uitslagen en RES kampioenschap tussenstand met schrapresultaten: http://www.resaxel.nl/uitslagen/

 

Met sportieve groet,
RES Axel.

 

U heeft deze e-mail ontvangen omdat u in ons nieuwsbriefbestand bent opgenomen.
Wenst u geen nieuwsbrief meer te ontvangen op dummy@dummy.nl dan kunt u zich uitschrijven.