Nieuwsbrief	RES Axel NL

Wedstrijdverslag RES 9e clubcross 2011

Geachte heer/mevrouw,

Wat een spannende dag beloofde te worden is geëindigd in een thriller met spanning tot de laatste meter. Er was immers nog geen 1 kampioen bekend voor aanvang van deze wedstrijd.
De champagne is 7 x gespoten, de kampioenen zijn bekend en de prijzen zijn verdeeld. Het RES clubcross kampioenschap 2011 is dan ook uiterst sportief afgelopen, waar alle rijders elkaar feliciteerden na de reeksen.

65 cc.
Hier stond de hele wedstrijd in het teken van het kampioenschap.
Timo Dhanis heeft zijn 65 cc carrière afgesloten in stijl en liet er geen twijfel over bestaan dat Timo de terechte kampioen was door een dubbele reekszege te boeken. Achter Dhanis was het twee reeksen Jayden Hoek die met de dubbel twee in de reeksen in het dagklassement ook als tweede mee naar het podium mocht. Als derde vandaag Veron Jansen die in de reeksen een vierde en derde finishplaats zag. Op vier dan Brent van Delft die met een net omgekeerde uitslag als Veron de vierde man werd in de einduitslag. Op vijf  Jonah Pijnen met een vijfde en zesde plaats in de reeksen.

Eindstand: 1. Timo Dhanis (Terneuzen),  2.Jayden Hoek (Oost-Souburg), 3. Veron Jansen (Vlissingen), 4. Brent van Delft (St.Amands) , 5.Jonah Pijnen (Arnemuiden).

RES Axel Kampioen 2011: Timo Dhanis (Terneuzen).

 

85 cc
Hier kregen we vandaag een aantal gastrijders uit de BMB en deze lieten er geen gras over groeien en waren direct met de start er als een haas vandoor te weten Henson Lievens en Robin Colembie die de eerste ronden het commando aanvoerden tot Colembie uit de wedstrijd verdween met mechanische problemen en Henson Lievens in het Axelse zand beet. Het was dan Aaron van de Veer die in reeks 1 op kop kwam met in zijn wiel een sterk rijdende Laurens de Ridder. Met minder dan een seconde kwamen deze heren over de finish. Na de eerste reeks was wel al de RES kampioen bekend en wel Tom Cortvriendt die zijn titel met bloed, zweet en tranen zeer verdiend heeft binnengehaald.
In de tweede reeks liet Henson Lievens zich niet meer verrassen en reed een gecontroleerde wedstrijd  met nu op 10 sec afstand Laurens de Ridder die afgelopen week een extra zware training had afgewerkt wat duidelijk zijn vruchten heeft afgeworpen. Op drie Aron van de Veer en op vier Joey de Wulf gevolgd door een zeer sterk rijdende Wilko de Booy.
Opvallend was in deze reeks de strijd onder de twee Terneuzenaren Rutger de Rijcke en Justin de Vos. Deze twee eerste jaars 85 cc rijders maakten er hun eigen wedstrijd van met een 8e en 9e plaats in reeks twee, met vele positie wisselingen.

Eindstand: 1. Aron van de Veer (Herkingen)2. Laurens de Ridder (Kuitaart), 3. Henson Lievens (Dworp),  4. Joey de Wulf (Oostburg) 5. Wilko de Booy (Walsoorden).

RES Axel Kampioen 2011: Tom Cortvriendt (Axel).

 

 

MX-2
Joey Verwijs en nog eens Joey Verwijs. De reeksen, de wedstrijd én het kampioenschap: nummer 1 en bovenal een heel sportief gebaar in de eerste reeks door te stoppen voor een gevallen rijder in de start waardoor Joey als allerlaatste aan de wedstrijd moest beginnen, maar ook dit leverde geen probleem op want na vier ronden zat Joey al op een vierde plaats om even later de leiding over te nemen en de reeks te winnen. Dit voor Michael Bruyninckx op de tweede plaats. Op drie was het Aswin van Damme die op zijn beurt Sven Goossen en Jorn Colijn voor kon blijven.
Bij de start van de tweede reeks was de Kampioen nog steeds niet bekend maar hier had Verwijs geen boodschap aan. Met een zuiver gecontroleerde tweede reeks stelde hij zijn RES titel veilig. Opnieuw was het Bruyninckx die als tweede het zwart/wit geblokt zag. Ook Sven Goossen en Jorn Colijn reden een kopie van de voorgaande reeks door als vierde en vijfde te finishen.

Eindstand: 1. Joey Verwijs (Lepelstraat) 2.  Michael Bruyninckx (Lembeke), 3. Aswin van Damme (Zuiddorpe), 4.  Sven Goossen (Oost-Eeklo), 5.  Jorn Colijn (Axel).

RES Axel Kampioen 2011: Joey Verwijs.

MX-Open
Hier stonden voor aanvang van de wedstrijd nog 5 titel kandidaten op het inschrijfformulier dus er werd behoorlijk gerekend en gespeculeerd.
Het was Patrick Piessens die met de hole-shot  de reeks naar zijn hand zette, maar in de laatste ronde van de eerste reeks begon de motor van Piessens rare kuren te vertonen waardoor Patrick blij was de overwinning in reeks 1 te kunnen volbrengen. Achter Piessens, Gian-Carlo Buijs die beslag legde op de tweede plaats, na eerst nog even te zijn afgestapt. Op drie dan Pascal de Zeeuw, die eveneens even in het zand ging liggen. Op drie Martijn Roos en op een kleine 20 sec na de winnaar  Martin Boodt. Bart Seymortier(titel kandidaat) kende een moeilijke reeks door een race incident en wist nog als 10e  binnen te komen.
Na de Pauze was Piessens nog steeds niet zeker van de titel, mede omdat de storing aan zijn motor niet kon worden verholpen, moest hij aantreden op een geleende motor van Roy Gijsel (Ovaa/CCZN) wat toch de nodige aanpassing vergde. Dit keer de 17 jarige Gian-Carlo Buijs die de wedstrijd naar zijn hand zette. Op twee een goed rijdende Pascal de Zeeuw. Nu op een derde plaats Bart Seymortier die samen met Martin Boodt en Martijn Roos binnen 6 sec binnen kwamen vliegen. Echter Piessens, die ook in de beginfase nog eens ten val kwam, wist als zesde man de champagne in ontvangst te nemen. Wat vorig jaar als grap begon (na 15 jaar inactiviteit en toch nog maar eens op de motor stappen) is in 2011 geëindigd met een kampioenschap. Opvallende deelnemer was ook Arno Ruttinger die een tweetal jaren niet meer op de motor te vinden was. Een aantal ronden ging het heel hard als vanouds en liet zien het zeker nog niet te zijn verleerd, maar de reeksen duurden nog iets te lang. Wie weet in 2012.

Eindstand: 1. Gian-Carlo Buijs (Oost-Souburg),  2. Pascal de Zeeuw (Zuiddorpe),  3. Patrick Piessens (Heikant),  4. Martin Boodt (Vrouwenpolder),  5. Martijn Roos (Zuiddorpe).

RES Axel Kampioen 2011: Patrick Piessens

 

 

Veteranen A :
In de eerste reeks Erik  van de  Wekken, die de reeks domineerde en Bart Schildermans op ruime afstand kon houden, maar Schildermans had aan een constante wedstrijd meer dan genoeg voor de titel en forceerde niets in reeks 1. Diezelfde Schildermans zette in de tweede reeks de zaakjes netjes recht en won deze afgetekend. Hiermee werd het dagklassement en eveneens het kampioenschap veilig gesteld.  Ivan Robijn keek beide reeksen dit schouwspel aan op geruime achterstand en legde beslag op twee derde plaatsen in de reeksen. Bart Mangnus demonstreerde in reeks 1, na eerst stil gevallen te zijn in een bocht, 2 meter verderop een perfecte koprol. In reeks 2 maakte hij alles goed door een bijna kopstart en mocht na Jacques van Putten (vierde) mee naar het podium op de vijfde plaats.

Eindstand: 1. Bart Schildermans (Opoeteren), 2. Erik van de Wekken (Zierikzee), 3.  Ivan Robijn (Stekene), 4. Jacques van Putten (Steinsel),  5. Bart Mangnus (Vogelwaarde).

RES Axel Kampioenn 2011: Bart Schildermans

 

Veteranen B:
In deze reeks was Marc Standaert nog niet van plan zich gewonnen te geven aan de klassement leider Jos Machiels. De eerste reeks was het dan ook Marc Standaert die de reeks op zijn naam schreef voor Ron Doppegieter en leider Jos Machiels. De tweede reeks zou de ontknoping worden maar het was in de eerste ronde al klaar met de titelkansen voor Marc Standeart door een valpartij en moest hierdoor op achtervolging uit. Uiteraard had Jos Machiels hier geen boodschap aan en was al op stoom gekomen om de wedstrijd onbedreigd te winnen en zo zijn RES titel en de champagne binnen te halen. Ron Doppegieter legde beslag op de tweede plaats in reeks twee net voor een ontketende Marc Standaert  die een flinke inhaalrace had gereden. Sigurd Vanrijsselberghe  werd in beide reeksen de vierde man in de wedstrijd.

Eindstand: 1. Jos Machiels (Diepenbeek), 2. Marc Standaert  (Lembeke), 3. Ron Doppegieter (Hoofdplaat), 4. Sigurd Vanrijsselberghe (Aaigem),  5. Rinus Dekker (Zandstraat).

RES Axel Kampioen 2011: Jos Machiels

 

Licentie houders:
Hier was het uitkijken naar de titelstrijd tussen streekgenoten Roy Gijsel en Jordy van de Wiele. Met een luttele 11 punten verschil  voor aanvang zou ook hier de spanning te snijden zijn. Roy Gijsel deed wat van hem verwacht werd en wat zijn laatste kans was, namelijk beide reeksen te winnen. In de eerste reeks kwam Jordy als tweede binnen en dus bleef nu het verschil nog ultra klein. Reeks twee  moest dus de doorslag geven. In de tweede reeks was het even Jeffrey van Kempen die het commando aanvoerde maar dan was er weer Roy Gijsel. Zouden nu vandaag de outsiders roet in het eten gooien bij Jordy van de Wiele? Een zichtbaar zenuwachtige van de Wiele reed stroef en zag op een derde plaats steeds Thomas Adriaanse, op plaats vier in zijn ooghoeken ook Stijn Hofman die in  de buurt bleef, dus er moest tot op de meet gestreden worden.

Na het finishen van Gijsel,  Jeffrey van Kempen op twee en op drie de zichtbaar opgeluchte van de Wiele,  die de RES titel binnen haalde en werd gefeliciteerd door de concurrentie. 
Een mooi en sportief verreden wedstrijd.

Eindstand: 1. Roy Gijsel (Heikant),  2. Jeffrey van Kempen (Oost-Souburg), 3.  Jordy van de Wiele (St.Jansteen), 4.  Thomas Adriaanse ( Lewedorp), 5.  Jeroen Vanrijsselberghe (Aaigem).

RES Axel Kampioen 2011: Jordy van de Wiele.

Dat was het seizoen 2011.
Een seizoen waarin gelukkig ondanks een wat mindere zomer toch alle wedstrijden doorgang konden vinden.
De prijsuitreiking van de RES clubkampioenen zal tijdens de jaarlijkse RES feestavond plaatsvinden.

Overige wedstrijden: OZK Finale wedstrijd RES Axel; zaterdag 22 oktober,
1 ½ uurs cross en 3 uurs cross RES zaterdag 29 oktober.
Voor meer info; www.resaxel.nl

Voor volledige uitslagen www.resaxel.nl/uitslagen

Voor foto reportages; www.resaxel.nl/nieuws/?id=161

Met sportieve groet,
RES Axel.

U heeft deze e-mail ontvangen omdat u in ons nieuwsbriefbestand bent opgenomen.
Wenst u geen nieuwsbrief meer te ontvangen op dummy@dummy.nl dan kunt u zich uitschrijven.