Nieuwsbrief	RES Axel NL

Persbericht OZK Finale RES Axel

Geachte heer/mevrouw,

Zaterdag 22 oktober Finale OZK 2011 (Open Zeeuws Kampioenschap)RES in Axel.

 

Reeds zo’n 35 jaar organiseren de gezamenlijke Zeeuwse motorcrossclubs een competitie.
Ook dit jaar hebben we het weer voor elkaar gekregen.

In Vlissingen en Rilland zijn de wedstrijden reeds verreden, helaas moest Wemeldinge afgelasten vanwege wateroverlast.

Nu a.s. zaterdag wordt dus de Finale in Axel verreden. Er zijn nog geen kampioenen bekend dus alle mogelijkheden liggen nog open. Het beloven spannende reeksen te worden waarin elke rijder zijn punten zal willen verdedigen.

Bij de 50cc mannen staat Jarno Acke aan de leiding met het maximaal aantal punten, gevolgd door Collin van Well met 12 punten verschil.

De 65 cc klasse is opgesplitst in kleine en grote wielen. Bij de kleine wielen staat  Jonah Pijnen glorieus aan de leiding met 14 punten voorsprong op Joris Lampio en 18 punten voorsprong op Luca Dhanis. Deze mannen zullen er alles aan doen om punten te pakken.

Bij de grote wielen staat Ian de Sweemer aan de leiding met 11 punten voorsprong op Dailey van de Ketterij en Jayden Hoek volgt op drie met 18 punten verschil.

Deze mannen kennende zullen zij zich niet zomaar gewonnen geven en zullen ervoor strijden.

Ook de 85 cc worden apart geklasseerd in kleine – en grote wielen.

Bij de kleine wielen staat Pim van Strien aan de leiding met slechts 8 puntjes verschil op Bart Klijn, gevolgd door Laurens de Ridder, 21 puntjes verschil op de eerste man.
Bij de grote wielen staat Carsten Goedegebuure royaal aan de leiding met 24 punten verschil op Jochem van den Dorpel. Tevens met dit puntenverschil, Bas van Strien  met Jordan-Lee van Maaren met 1 puntje achterstand op nummer 3 en 4.

Hier is alles nog mogelijk.

De grote mannen van de MX 2 zullen strijden voor wat ze waard zijn, met als koploper Mark Boot die alle reeksen winnend heeft besloten. Hij staat dan ook aan de leiding met 28 punten op Steven Ovaa. Steven zal niet aan de start komen daar hij wat last heeft van een stukje gips aan zijn been. Dit geeft Joey Verwijs de mogelijkheid om naar voren te komen (nu 30 punten verschil op Mark).

De Veteranen klasse zal ook weer zoals bij de RES clubcrossen de nodige strijd laten zien, met Erik van de Wekken op kop met 18 punten voorsprong op Richard Leeuwenstein, gevolgd door Pascal van de Bom (26 punten verschil).

Bij de Koninginneklasse MX 1 staat Roy Gijsel aan de leiding met het maximaal aantal punten. De vraag zal zijn of hij aan de start kan verschijnen. Bij deelname afgelopen weekend aan het ONK in Mill heeft hij zich bezeerd aan de enkel en het zal blijken of het vele rusten voldoende is geweest om zijn plaats te kunnen verdedigen en misschien zelfs de titel binnen te halen. Als tweede staat Ovaa-CCZN teamgenoot Casper Ovaa op 20 puntjes achterstand, gevolgd door Boy Stockman met 24 puntjes op Roy. Ook voor Kenny Roeland is het nog niet over, hij zal 28 punten verschil moeten wegrijden. 

Deelname aan het OZK is open voor iedereen.  Inschrijven vanaf 9.00 uur.

Klik hier voor alle OZK info.

De weersvoorspellingen zijn gunstig en we hopen op mooie, sportieve en veilige wedstrijden.

Gratis toegang voor publiek.

Tot zaterdag.
Met sportieve groet,  RES Axel

U heeft deze e-mail ontvangen omdat u in ons nieuwsbriefbestand bent opgenomen.
Wenst u geen nieuwsbrief meer te ontvangen op dummy@dummy.nl dan kunt u zich uitschrijven.