Nieuwsbrief	RES Axel NL

Wedstrijdverslag 1,5 en 3 uurs RES 2011

Geachte heer/mevrouw,

Zaterdag 29 oktober 2011.

Weer een super editie van de RES 1,5 en 3 uurs.300_start_3uurs_2011.jpg
Mooie organisatie, prachtig weer, spannende duels en gelukkig geen ongelukken.
De dag begon met de eerste editie van de 1,5 uurs cross voor de jeugd (65 & 85cc)en dit was meteen een voltreffer met 21 teams aan het vertrek.  Deze jongens en  dame  waren behoorlijk zenuwachtig voor hun eerste team 1,5 uurs race.
Ook de 3 uurs race was weer een geweldige happening.
Het was druk maar vooral gezellig op het RES circuit.
Initiatiefnemer Peter en Carina en alle vrijwilligers waren enorm tevreden over het verloop van deze dag.

 

1,5 uurs: Na de training en briefing was er de “le-mans start” en weg was de hele groep, maar direct in de eerste bocht was er al een valpartij waar zo’n 4 rijders bij betrokken waren. Na enig lapwerk kon iedereen gelukkig zijn weg vervolgen. Het waren direct de toppers die het commando aanvoerden. De eerste doorkomst was voor Van Mieghem (team van Mieghem, van Mieghem,Genot) en Goedegebure(team MX-de Paling met Goudegebure, Gulden) die stuur aan stuur over het circuit raasden, maar de race duurt lang en ook Horsten (team Horsten, van Maaren) bleven in buurt. Toen na 10 ronden de eerste wissels waren gedaan werd de tactiek al iets duidelijker. Het was team Goedegebure/Gulden, die als duo het voordeel gingen maken en als leider bij de eerste tussenstand op het scherm verschenen, dit door minder vaak te wisselen en met z’n tweeën de race af te werken.  Ook het team van MX-Future (van Mieghem, van Mieghem, Genot) wisselden snel met de transponder in een heuptasje en verschenen op plaats 2 na 10 ronden wedstrijd. Op 3 ook een ervaren duo met van Maaren en Horsten.
Na 20 ronden bleven de leiders (MX de Paling, Goedebure, Gulden) stand houden, en nu op 2 Horsten,Van Maaren ten nadele van Team MX-Future. Onze vrienden van “de overkant” Bezuijen/Klijn/v.d.Veer legden beslag op een 6e plaats in de tussenstand.
Ook de leden van Jeugd MX-Zeeuws-Vlaanderen hield keurig stand op een 7e plaats met team VePix, Cortvriendt/Adam/de Ridder. Na 30 ronden bleef de top 3 ongewijzigd. Maar ook andere rijders en fanatiek supporterende ouders deden hun stinkende best, want wat te denken van het trio Van Tatenhove/van Dijck / Vervaet, reden toch maar liefst 18 rondjes na een klein uur wedstrijd wat voor deze zeer jonge knapen een schitterende prestatie was. Tegen het einde van de wedstrijd bleef de spanning, want bij het vallen van de vlag na 1,5 uur over het circuit razen, eindigen de top 3 in dezelfde ronde en wel op 42 ronden totaal.

Er werd al volop geïnformeerd naar de mogelijkheden voor 2012, want de jeugd was zeer enthousiast over dit evenement.

Eindstand RES 1,5 uurs.

  1. Carsten Goedegebure/Nino Gulden (team MX-de Paling)
  2. Jorden-Lee van Maaren/Nick Horsten
  3. Jordi van Mieghem /Arno van Mieghem /Cyriel Genot
    (Team MX-Future)

 

Dan de 3 uurs race: Helaas kregen we op het laatste moment toch nog een behoorlijk aantal afmeldingen op donderdag en vrijdag, dus moest er door de organisatie nog veel worden gemaild en gebeld om alle reserve teams (maar liefst 12)  in te zetten. Toch waren er dan 36 teams paraat voor de wedstrijd. Na nog even het circuit te hebben gevlakt en gecontroleerd werden de motoren opgesteld om rond de klok van 13.15 uur te starten. Mooi mooi zo’n start,  vele fotografen, vele enthousiaste teamleden en in grote getallen opgekomen publiek.  Na de toeter waren ze allen in enkele seconden vertrokken.
Het was meteen de Wereldkampioen Veteranen Pascal Bal, die het commando opeiste en direct meer dan 25 min in de baan bleef, maar na 20 ronden was het toch het team Van de Wiele/Stockman/Soeters die als leiders op het scherm kwamen. In het wiel Bal/De Wulf/Van Hove (team AMC Evergem), met op 3 het eerste amateurs team met Pannecoucke/Tack/Vanrijsselberghe ook met 20 ronden. Op 4 na 20 ronden (licentiehouders) Reynaert/v.d.Bossche/Kieschnick (Team Suzuki MX Planet).  Op de 5e plaats was het  Ovaa, Zoeteweij en Stijn Hofman (Team Ovaa).

Na 20 ronden was ook Kevin Spruijt al binnengekomen na een crash en moest het één en ander worden gerecht. Helaas verloren we in de 28e ronde het trio Rik Pijnen/Erik Koote/Joey Verwijs (MX Billy’s ) door een verloren transponder (het wisselstuk en de tijdsregistratie), waardoor ze hun 2e plaats in de tussenstand Amateurs verspeelden.

Na 41 ronden was het team van AMC Evergem de leider met Bal/Dewulf en van Hove. In dezelfde ronde volgden nog steeds het team Stockman /van de Wiele /Soeters.
Bij de Amateurs lieten Pannecoucke/Tack/Vanrijsselberghe er geen twijfel over bestaan dat zij sterk bezig waren vandaag. Op twee bij de amateurs Thomas en Karin Adriaanse die  met z’n tweeën halverwege de wedstrijd goed op koers zaten. Het team van Gruben/de Rijcke en Vanhoudt (Team Klink Open) stond op plaats drie in de tussen stand.

 

Na 60 ronden was het bij de licentiehouders al een beetje gereden want het team Bal /van Hove/Dewulf had al twee ronden voorsprong op de achtervolgers Stockman/v.d.Wiele/Soeters. Deze kregen ook gezelschap van het team Ovaa/Zoeteweij/Hofman die aan een mooie remonte bezig waren. Ook bij de amateurs was er al een kloof geslagen door de leiders Pannecoucke/Tack/Vanrijsselberghe, maar ook hier was voor de overigen eremetaal nog van alles mogelijk, want de teams van de Rijcke/Gruben/van Houdt en Afschrift/Goossen/Bruyninckx en Adriaanse/Adriaanse-Goetheer bleven volgen in dezelfde ronde. De laatste drie kwartier was hier nog veel mogelijk en het zou aankomen op uithoudingsvermogen van mens en motor en goede tactiek bepaling.

Na 3 uur wedstrijd kwam dan toch de overwinning voor het team van AMC Evergem,  Pascal Bal/Jeffrey Dewulf/Ronny van Hove. Op de tweede plaats na een enorme inhaal race Kevin Reynaert/Gaetan v.d. Bossche/ Kenny Kieschninck en op drie een keurige wedstrijd van het Ovaa team met Casper Ovaa/Dennis Zoeteweij/Stijn Hofman.
Het team van v.d.Wiele/Stockman/Soeters vielen net buiten het podium op plaats 4.

Bij de amateurs was er een afgetekende overwinning voor het team van Alexander Pannecoucke/Bart Tack/Jeroen Vanrijsselberghe met 3 ronden voorsprong op het tweede team Matthieu Afschrift/Sven Goossen/Michael Bruyninckx. Als derde mochten mee op het podium Glen de Rijke/Joost Gruben/Kevin van Houdt. Thomas en Karin Adriaanse eindigde op een zeer nette 4e  plaats na 3 uur race.

Eindstand RES 3 uurs 2011:

Licentiehouders:
1. Pascal Bal/Jeffrey Dewulf/Ronny van Hove (Team AMC Evergem)
2. Kevin  Reynaert/ Gaetan v.d Bossche / Kenny Kieschninck
    (Team Suzuki MX Planet)
3. Casper Ovaa/Dennis Zoeteweij /Stijn Hofman (Team Ovaa)

 

Amateurs:
1. Alexander Pannecoucke /Bart Tack/Jeroen Vanrijsselberghe
2. Matthieu Afschrift/Sven Goossen/Michael Bruyninckx
3. Glen de Rijke/Joost Gruben/Kevin van Houdt (Team Klink Open)

Klik hier voor vele prachtige foto reportage’s en volledige uitslagen.

Rest ons nog een enorm woord van dank aan alle vrijwilligers van de RES.
Er is afgelopen week weer een super evenement neergezet waar we met z’n allen heel trots op mogen zijn en waar we veel complimenten over hebben gekregen.

BEDANKT…

Hiermee is dan ook het wedstrijdseizoen RES 2011 geëindigd.
Een mooi seizoen met een waardig afscheid. Op naar 2012.

We hebben nog de RES jaarlijkse feestavond op zaterdag 12 november,
waar we de laureaten van 2011 zullen huldigen en ook de beloftevolle rijder van 2011 zal worden gehuldigd.
Klik hier voor meer info.

Tot dan!

Met sportieve groet,
RES Axel.

U heeft deze e-mail ontvangen omdat u in ons nieuwsbriefbestand bent opgenomen.
Wenst u geen nieuwsbrief meer te ontvangen op dummy@dummy.nl dan kunt u zich uitschrijven.