Nieuwsbrief	RES Axel NL

Wedstrijdverslag Openingscross RES 1

Geachte heer/mevrouw,

Wedstrijdverslag RES clubcross 1, zaterdag 18 februari 2012.

Het seizoen is nu écht begonnen.
De eerste clubcross zit erop  en wat voor één!
Velen dachten  dat het niet zou lukken? Nou, wel dus.
Het werd een mooie MX-dag voor jong en oud.
Vele rijders wisten de weg weer te vinden naar het RES circuit, waaronder enkele toppers die alvast kwamen trainen voor het ONK.  Dit leverde  samen met de regionale rijders mooie reeksen op waar het publiek van stond te genieten. Na afloop zagen we vele vermoeide rijders in de kantine om zich op te warmen. De RES mocht dan ook van enkele toppers complimenten ontvangen voor de super omstandigheden.

300_start_res1_2012.jpg

65 CC

Met 6 deelnemers aan de start,  waaronder een nieuwe regionale rijder Floris van Gremberghe uit Koewacht. Deze jongeman is het jongste lid uit het Jeugd MX-team Zeeuws-Vlaanderen .
De overwinning ging in beide reeksen met overmacht naar Veron Jansen uit Vlissingen. Als  tweede eindigde  Joshua van Doorn (Middelburg) met twee derde plaatsen. Op de derde plaats wist Brent van Delft (St.Amands) te eindigen. Hij was in de eerste reeks ten val  gekomen,  maar zijn resultaat  zette hij in de  tweede reeks weer recht, door met een respectievelijk vijfde en tweede plaatste finshen.
Ryan de Beer (Made) op plaats vier met ook een vijfde en tweede plaats in de reeksen.
Jarno Acke (Middelharnis) legde beslag op twee vijfde plaatsen in de reeksen,  wat ook een vijfde plaats in het eindklassement opleverde .  Zesde werd Floris van Gremberghe, die in zijn eerste wedstrijd net naast de bekers greep.

Daguitslag: 1. Veron Jansen, 2. Joshua van Doorn, 3. Brent van Delft, 4. Ryan de Beer, 5. Jarno Acke, 6. Floris van Gremberghe.

85 CC

Met 21 deelnemers een schitterend deelnemers veld. Het was in beide reeksen Carsten Goedegebure  uit Yerseke, die  er geen twijfel over liet bestaan dat hij op dit moment al goed in vorm is. Beide reeksen won  Carsten met grote voorsprong en uiteraard ook de dag overwinning. Jens Carlier (Baal) op zijn beurt,  legde beslag op een dubbel twee in de reeksen , dit ook met redelijke voorsprong op de derde man uit de reeksen Joey de Wulf (Oostburg).  De top drie was hiermee een feit.  Op plaats vier  Henson Lievens (Dworp), die er in de eerste reeks flink afstapte, maar zich nog wist terug te vechten tot plaats zes in de eerste reeks en plaats vier in de tweede reeks. Dit zelfde resultaat  was er voor Tom Cortvriendt (Axel), die in de tweede reeks ook ten val was gekomen. Stan Brons (’s Heer Abtskerke) mocht in beide reeksen een vijfde plaats laten optekenen. Dit resultaat leverde Stan een zesde plaats op in het eindklassement.

Daguitslag: 1. Carsten Goedegebure, 2. Jens Carlier, 3. Joey de Wulf, 4. Henson Lievens, 5. Tom Cortvriendt.

MX-2

Een starthek vol. Ruim 30 rijders, waaronder weer een nieuwe regionale rijder, te weten Bart Risseeuw uit Spui.  Hij reed deze dag zeker verdienstelijk  met een 26e plaats in reeks 1, wat in het grote geweld als goed mag worden beschouwd. De tweede reeks was er voor Bart helaas een DNF door een valpartij.
Geen Joey Verwijs in deze klasse. Hij  heeft besloten om na twee RES MX-2 titels over te stappen naar de MX-open klasse.
In de eerste reeks wist Florentijn de Roo (Terneuzen) de bende op sleeptouw  te nemen en na twee ronden het commando uit handen moest geven. Uiteindelijk wist  Aswin van Damme (Zuiddorpe) de wedstrijd naar zich toe  te trekken door een tweede en eerste plaats in de reeksen. Ervaren, rustig  en gecontroleerd  reed de trainer van  Team Jeugd-MX ZVL  naar de overwinning.
Jeroen Rombouts (Wuustwezel) wist wel de tweede reeks te winnen maar door een minder resultaat in de eerste reeks zag hij zijn top drie kansen in rook opgaan.  Mario van Daele (Leisele) legde beslag op een tweede plaats in de daguitslag,  met een tweede en derde plaats. Guido Boone (Oost-Souburg) op zijn beurt mocht als derde mee naar het podium, met een derde en vierde plaats in de reeksen.  Jeroen Rombouts op plaats vier , dit door een overwinning in de tweede manche.
De top vijf werd compleet gemaakt door de man uit Terneuzen Florentijn de Roo.
Dimitri Dekker verspeelde een top notering in beide reeksen door een valpartij.

Daguitslag: 1. Aswin Vandamme, 2. Mario van Daele, 3. Guido Boone, 4. Jeroen Rombouts, 5. Florentijn de Roo.

MX-open

Thomas Adriaanse (Lewedorp) een maatje te groot voor de concurrentie. Beide manches werden met grote overmacht door hem gewonnen. Met zijn gekende zuivere rijstijl reed hij beide manche ’s met ruim 40 sec voorsprong  over de finish.  Bart Seymortier (Adegem) lukte het een dubbel twee en was hiermee tevreden en doet een goede zaak voor het klassement nu de concurrentie nog niet aan de start aanwezig was. Patrick Piessens (Heikant) nog herstelende van een rug blessure en ook Pascal de Zeeuw (Zuiddorpe) was nog niet aanwezig vanwege een duim blessure.
Michael Bruyninckx (Lembeke) plaats drie in de eindstand. Met een derde en vijfde plaats was het de eerste wedstrijd in de MX-open, dit omdat Michael dit jaar zal starten bij de BMB klasse beloften.
De jonge Niels Baetens (Zaffelare) mocht als vierde zijn trofee ophalen met een zevende en derde plaats in de reeksen.  Martijn Roos (Zuiddorpe) maakte zijn rentree na een 6 tal maanden inactiviteit, met een vijfde plaats in het eindklassement.  Deze klasse beloofd net als vorig jaar een topper te worden waar ervaren ex-licentie houders het opnemen tegen aanstormende jeugd. Een leuke mix om naar te kijken.

Daguitslag: 1. Thomas Adriaanse, 2. Bart Seymortier, 3. Michael Bruyninckx, 4. Niels Baetens, 5. Martijn Roos.

Veteranen A

In beide reeksen liet  Stephan Schrik  (Tilburg)  zien dat ook de veteranen kunnen knallen.
Beide reeksen won de man uit Tilburg met grote overmacht.
Erik Mercie (Estinnes) op plaats twee,  mede door een enorme remonte in reeks  1. Na een valpartij in de start reed deze Mercie met zijn twee takt en spectaculaire rijstijl heel sterk. Op plaats drie Erik van de Wekken (Zierikzee) die voor het eerst dit jaar weer op de machine zat. Op vier Bart Schildermans (Opoeteren) en reisgenoot/kameraad Jos Kesters (Opglabbeek) maakte de top vijf kompleet.

Daguitslag A: 1. Stephan Schrik, 2. Erik Mercie, 3. Erik van de Wekken, 4. Bart Schildermans, 5. Jos Kesters.

Veteranen B

Hier ging de overwinning naar Marc Standaert uit Lembeke, met een eerste en tweede plaats in de reeksen. Ook in de klasse B “nieuwe”namen achter het start hek. Na ruim 20 jaar weer zijn eerste clubcross bij de RES was Francky van Eecke( Zedelgem)  weer present,  om hier samen met zijn concurrentie uit de jaren 80 zijn carrière af te bouwen. Met een tweede plaats in het eindklassement weet hij het gas toch nog behoorlijk te vinden. Op plaats drie de man uit Hoofdplaat Ron Doppegieter.  Jos Machiels (Diepenbeek),  tevens betrokken bij een valpartij in de start in reeks 1, werd als vierde in de einduitslag opgenomen. Onder  een spontaan luid applaus was het Rinus Dekker (Zandstraat) die de vijfde beker in ontvangst mocht nemen.

Dag uitslag: 1. Marc Standaert, 2. Francky van Eecke, 3. Ron Doppegieter, 4. Jos Machiels, 5. Rinus Dekker.

Licentie houders

Een mooi gevulde klasse met maar liefst 25 deelnemers. Hier een aantal ONK toppers aan de start, die op papier er al een mooie wedstrijd van zouden maken. En wat op papier zou kunnen werd waarheid. Wat een reeksen!
De eerste reeks  de man uit Terneuzen Boy Stockman die de kopstart nam. De eerste vier ronden denderden de toppers over het RES circuit met schitterende duels. Na 10 min werden de kaarten een beetje geschud. Nico Boeren (Bergschenhoek) leidde en controleerde. Donny Bastemeijer (Heinenoord) moest een beetje van het gas om het materiaal heel te houden. Kristof Salaets (Heist op den Berg) was met zijn derde plaats in reeks 1 duidelijk niet tevreden met de set-up van de machine en bracht voor reeks twee behoorlijk wat veranderingen aan. Eric Leytens (Waspik) op vier in reeks 1,  beet in het Axelse zand en verloor hier plaatsen en tijd.  Jens Poppe (Beveren-Waas0 maakte de top vijf compleet in deze eerste reeks.
Een schitterende reeks waar het aanwezige publiek van genoot  en later bij de huldiging nog over sprak.

De tweede reek:  nu had Salaets wel de goede cadans en met een keurige strakke reeks reed hij gecontroleerd. De overwinning kreeg hij niet cadeau, want een aantal keren kwam de concurrentie dicht bij. Leytens,  Bastemeijer  en Boeren verloren elkaar de hele reeks niets uit het oog, voerden de druk op bij Saleats , maar die liet zich op zijn beurt niet opjagen en gaf geen krimp. Leytens bleef nu wel op de machine en een nette tweede plaats was zijn deel.
 In de laatste ronde was het Nico Boeren,  die Bastemeijer terug wees naar de vierde plaats in reeks 2 . Casper Ovaa (Oost-Souburg) gaat beter en beter rijden door zijn vele trainingsarbeid. Plaats vijf in reeks twee als resultaat. Wederom een schitterende reeks, testwerk voor de toppers , mooie wedstrijden voor publiek.

Dag uitslag: 1. Kristof Salaets,  2. Nico Boeren,  3. Eric Leytens,  4. Donny Bastemeijer, 5. Casper Ovaa. 

Samenvattend:  Het is weer gelukt om een mooie openingscross te organiseren, met speciale dank aan alle RES vrijwilligers.

Volgende RES clubcross: Zaterdag 3 maart 2012.

Voor alle info zie; www.resaxel.nl

Voor foto’s zie links op www.resaxel.nl

Voor volledige uitslagen: www.resaxel.nl/uitslagen of  www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=747312

Met sportieve groet,
RES Axel.

U heeft deze e-mail ontvangen omdat u in ons nieuwsbriefbestand bent opgenomen.
Wenst u geen nieuwsbrief meer te ontvangen op dummy@dummy.nl dan kunt u zich uitschrijven.