Nieuwsbrief	RES Axel NL

Wedstrijdverslag RES Clubcross 2

Geachte heer/mevrouw,

Wedstrijdverslag:

Geen maat op Gijsel

Op een werkelijk schitterend geprepareerd RES motorcrosscircuit in Axel is zaterdag 3 maart de tweede clubcross van het seizoen 2012 verreden. Het circuit was afgelopen week speciaal helemaal open getrokken, om ervoor te zorgen dat nu de vorst weer uit de grond is de Axelse zandbak optimaal te gebruiken. Voor de motorcrossers zelf betekent dat een zware test van conditie en kracht. Er waren maar liefst 150 deelnemers aanwezig met daaronder zeer veel regionale piloten die dankbaar gebruik maken van deze competitie om in eigen regio hun wedstrijden te kunnen rijden. Dat motorcross een brede doelgroep trekt blijkt wel uit het feit dat de jongste deelnemer 8 jaar en de oudste 65 jaar was.

65cc

Nu broer Timo is doorgeschoven naar de 85cc klasse zien we dat Luca Dhanis uit Terneuzen steeds verder naar voren schuift in de uitslagen. Met een vierde plaats in de eerste manche en een derde in de tweede manche mocht hij na afloop als derde op het podium klimmen. Zeven deelnemers waren er in de 65cc klasse en de overwinning was voor Ryan de Beer uit Made.

Daguitslag: 1. Ryan de Beer 2. Veron Jansen 3. Luca Dhanis 4. Brent van Delft 5. Joshua van Doorn.

 

85cc

Dat een zandcircuit in de loop van een wedstrijd veranderd was goed te zien aan de rondetijden van Bo de Clerck uit Waarschoot deze jongeman won de beide reeksen in de 85cc klasse maar de rondetijden van de eerste manche waren maar liefst 10 seconden sneller dan zijn tijden uit de tweede manche.

Aanstormend talent en lid van de Jeugd-MX Zeeuws-Vlaanderen Joey de Wulf uit Oostburg heeft duidelijk weer een paar stappen gezet in zijn ontwikkeling. Deze nog maar elfjarige jongeman doet dit jaar volop mee voor de prijzen, een tweede plaats was vandaag zijn deel. Er stonden 25 deelnemers aan de start in deze goedgevulde klasse.

Daguitslag: 1. Bo de Clerck 2. Joey de Wulf 3. Stan Brons 4. Bart Klijn 5. Jonas van de Walle

 

MX2/125cc vrijetijdsrijders

De klapper deze dag waren 42 inschrijvingen bij de MX2 klasse, twee deelnemers werden op verzoek overgeplaatst naar de open klasse omdat er maar 40 rijders tegelijk mogen vertrekken. 40 rijders betekent ook dat er 8 op de tweede rij moeten starten omdat er maar plaats is voor 32 rijders achter het Axelse starthek. Een drietal debutanten uit het Jeugd-MX team Zeeuws-Vlaanderen gingen na hun overstap uit de 85cc klasse vandaag van start op een 125cc motor. Tom Cortvriendt deed dit op voortreffelijke wijze door gelijk mee te strijden bij de grote jongens met een tiende en een zevende plaats was een achtste plaats in de daguitslag een mooi begin. Jules Adam uit Axel en Stijn Kint uit Kloosterzande maakten er een wedstrijd in een wedstrijd van, beiden streden weliswaar in het achterveld maar ze kwamen ronde na ronde schouder aan schouder voorbij. Tijdens de reeksen wisselden ze constant van plaats wat mooi om te zien was voor de talrijk opgekomen liefhebbers langs de kant. De overwinning in deze klasse was voor good old Aswin van Damme uit Zuiddorpe.

Daguitslag: 1. Aswin van Damme 2. Dimitri Lamotte 3. Sven Goossen 4. Rohald Vrijelinck 5. Mathieu Afschrift

 

MX-open klasse

30 deelnemers in deze klasse met een oppermachtige Gian-Carlo Buijs uit Oost-Souburg die na een korte uitstap naar Honda weer terug op een gele Suzuki motor aan het hek verscheen. Dat hij zich senang voelt op de Suzuki was te zien hoe soepel hij door de knippen reed. Gian-Carlo was dan ook eindoverwinnaar in deze klasse. Martijn Roos uit Zuiddorpe en Dominique Soeters uit Terneuzen de een op een 4-takt en de ander op een 2-takt machine maar beiden lid van de Jeugd-MX strijden steeds vaker vlak bij elkaar in de eerste manche kwam Roos als  achtste en Soeters als negende over de finish.

Daguitslag: 1. Gian-Carlo Buijs 2. Yannick Heylen 3. Michael Bruyninckx 4. Bart Seymortier 5. Martin Boodt

 

Veteranen A+B

Mooie duels en strijd op het scherpst van de snede in deze pure liefhebbersklasse hier komen piloten op af van Eindhoven tot Ieper. In de A klasse zagen we een afgetekende overwinning voor Eric Mercie uit Estinnes die zeer sterk voor de dag kwam. In de B-klasse was het weer RES medewerker Marc Standaert de man die met een graafmachine kan wat Rubens met een penseel kon.

Daguitslag: A klasse 1. Eric Mercie 2. Stephan Schrik 3. Peter Hemelaar 4. Bart Schildermans 5. Jos Kesters B klasse 1. Marc Standaert 2. Ron Doppegieter 3. Jos Machiels 4. Francky van Eecke 5. Frank v/d Geughte

 

Licentie houders

In de Koninginneklasse werd natuurlijk reikhalzend uitgekeken naar het eerste optreden dit seizoen van Grand-Prix rijder en Jeugd-MX trainer Roy Gijsel uit Heikant. Dit jaar acterend op een witte KTM machine was het voor het publiek even wennen maar aan zijn specifieke rijstijl is hij snel te herkennen. Beide reeksen van start tot finish aan de leiding is hij bezig aan zijn seizoensopbouw. Deze week gaat hij met zijn nieuwe team naar het zuid Franse Royal-Hills om daar tijdens een weekstage verder de puntjes op de i te zetten. Boy Stockman uit Terneuzen eveneens Jeugd-MX trainer gaat dit jaar van start bij de BMB nationalen en wist zich net als in de eerste RES wedstrijd via een magnifieke holeshot  lang vooraan te manifesteren naarmate de wedstrijd vordert moet hij dan enkele plaatsen prijsgeven. Met wat extra conditiearbeid moet het voor hem ook mogelijk zijn om het podium te halen.

Daguitslag: 1. Roy Gijsel 2. Devon Vermeulen 3. Jeffrey van Kempen 4. Rinie van Linden 5. Roy van Heugten

 

Volgende RES wedstrijd 31 maart aanstaande met speciale Ladies cup, toegang gratis.

Houdt onze site in de gaten voor gewijzigde tijden trainings- en wedstrijdschema.

Klik hier voor foto reportage's.

Klik hier voor volledige uitslagen.

Met sportieve groet,
RES Axel.

U heeft deze e-mail ontvangen omdat u in ons nieuwsbriefbestand bent opgenomen.
Wenst u geen nieuwsbrief meer te ontvangen op dummy@dummy.nl dan kunt u zich uitschrijven.