Nieuwsbrief	RES Axel NL

RES clubcross 3 Wedstrijdverslag

Geachte heer/mevrouw,

Zaterdag 31 maart RES Clubcross 3 verreden, ditmaal met aparte damesreeks.

Wat een koude dag. Het circuit lag er vandaag goed bij.
Goed opkomst van de rijders, evenwichtige verdeling in de klassen, mooie reeksen met als topper de Licentiehouders.

 

Ladiescup

Met 16 dames aan de start was het een succesvolle eerste wedstrijd.
De Ladiescup was opgedeeld in ladies-A en ladies-B.
Ladies-A was bedoeld voor dames met een licentie en de Ladies-B was voor de amateur dames.
Het was Daniëlle van Kempen die in de eerste reeks kopstart nam.
Daniëlle startte speciaal voor deze gelegenheid een keer niet in de Mx-open maar in de Ladiescup, net als Karin Adriaanse en Evie Scheele.
Al snel moest Daniëlle haar koppositie afgeven aan Nicky van Wordragen, die deze positie ook niet meer afgaf en gelijk een gat sloeg. Op de tweede plaats Britt van der Wekken en op derde stelling Brenda Wagemans.
In de tweede reeks was het Daniella Brambacht die de kopstart nam.
Nicky van Wordragen nam ook in deze reeks de koppositie al snel over.
Bij de ladies-B was het de Jeugd MX-team rijdster Evie Scheele die in de eerste manche op een tweede plaats eindigde, maar de tweede reeks eerder over de finish kwam als Annegreet van de Weele.

 

Daguitslag: Ladies-A 1. Nicky van Wordragen (Bleiswijk), 2. Brenda Wagemans (Mol), 3. Britt van de Wekken (Oosterhout), 4. Samina Vermaut (Sinaai), 5. Daniëlle van Kempen (Oost-Souburg).

Ladies-B 1. Evie Scheele (Zaamslag), 2. Annegreet van de Weele (Brouwershaven), 3. Kathleen Davids (Dilsen) , 4. Jennifer van der Cingel (Oosterland) , 5. Laure-Anne Mairiaux (Antwerpen).

  

65cc

Bij de allerkleinsten stonden er 8 jongemannen achter het starthek.
In de eerste reeks zaten Brent van Delft en Veron Jansen vlak achter elkaar.
In de tweede reeks was er de valpartij van Brent van Delft, die ervoor zorgde dat hij van heel ver terug moest komen en zette een mooie prestatie neer door toch nog naar de vierde plaats terug te rijden.

 

Daguitslag 65cc: 1. Veron Jansen, 2. Brent van Delft, 3. Jeremy Maitere, 4. Luca Dhanis, 5. Jonah Pijnen.

 

85cc

Jeugd MX-team rijder Joey de Wulf schreef beide reeksen op zijn naam met in elke reeks ongeveer 10 seconden voorsprong op de tweede jongeman Henson Lievens. Joey slaat hiermee in het kampioenschap al een redelijk gat naar de concurrentie.
Snelstarter Brent Vanhulsel moest in de eerste reeks al snel het strijdtoneel verlaten en ging ook in de tweede reeks niet van start. Op de plaatsen vier tot zes was er een mooie strijd te zien tussen de Laurens de Ridder, Aron van der Veer en Wilko de Booy, die meerdere malen van plaats verwisselde.

 

Daguitslag: 1. Joey de Wulf, 2. Henson Lievens, 3. Giles Goethals, 4. Laurens de Ridder,
5. Aron van de Veer.

  

Mx2/125cc vrijetijdsrijders

Met 34 rijders was dit veruit de grootste klasse van de dag.
Het was de Kawasaki van Mathieu Afschrift die opnieuw kopstart nam in de eerste reeks, maar werd al snel voorbij gestoken door een herboren Joost Gruben en de Jeugd MX-team trainer Aswin Vandamme. Gruben gaf echter zijn koppositie niet af en won de manche met een kleine 5 seconden voorsprong op Aswin Vandamme. Op een vierde plaats was het Tommy van Wanrooy die grote sprongen vooruit maakt.

 

Daguitslag: 1. Joost Gruben, 2. Aswin Vandamme, 3. Tommy van Wanrooy, 4. Sven Goossen, 5. Rohald Vrijelinck.

  

Mx-open klasse

Marvin Boone was toch net een tikkeltje te snel voor de concurrentie en schreef beide reeksen op zijn naam. Op een tweede plaats Michael Bruyninckx in de eerste, maar door een slechte start en een valpartij in de tweede manche kwam de jonge Belg niet verder dan een derde plaats. Pech was er voor Dominique Soeters die bezig was aan een sterke eerste reeks maar werd getroffen door een kapotte motor en hierdoor kon de rijder uit het Jeugd MX-team niet meer van start gaan in de tweede reeks.

 

Daguitslag: 1. Marvin Boone, 2. Gian-Carlo Buijs, 3. Michael Bruyninckx, 4. Martin Boodt, 5. Ian Bauters.


Veteranen A + B

In beide reeksen  startnummer 64 van Peter Hemelaer, die als eerste door de startbocht kwam. Echter werd deze positie al snel overgenomen door de 250cc 2 takt van Eric Mercie. Die net als vorige wedstrijd in beide reeksen als eerste afgevlagd werd. In de veteranen B was het Franky van Eecke die beide reeksen op zijn naam schreef, tevens de oudste van leeftijd in deze klasse. Met zijn bijna 65 jaar een échte veteraan te noemen. Wat Marc Standaert ook probeerde, hij moest Franky beide keren vlak voor hem de finish over laten gaan.

Daguitslag: A klasse 1. Eric Mercie, 2. Maikel van de Goor, 3. Peter Hemelaer, 4. Bart Schildermans, 5. Erik van de Wekken.

B klasse 1. Franky van Eecke,2. Marc Standaert, 3. Jos Machiels, 4. Frank van de Geughte, 5. Ad Geldof.

  

Licentiehouders

29 deelnemers stonden vandaag maar liefst aan de start bij de licentiehouders. Waaronder enkele nationale toppers als Roy Gijsel, Jens Poppe, Maarten Govaert, Kevin Reynaert, Wietse Brackman, Gunther Gijsels, Mark Boot.
Toch was er opnieuw geen maat op Roy Gijsel.  In beide reeksen kwam hij als eerste uit de startblokken en gaf deze positie niet meer af.  Jens Poppe wist in beide reeksen achter Gijsel aan te komen. In de eerste reeks leek het erop dat Jens het Roy moeilijk zou maken, maar een spectaculaire valpartij bij de sprong richting startvlak, gooide roet in het eten. Hij wist snel op te krabbelen en met een gehavende motor de reeks uit te rijden en als nummer 2 over de meet te komen. Ook in de tweede reeks beet Jens Poppe nogmaals in het Axelse zand. Mark Boot kwam in de eerste reeks als derde over de finish, maar viel in de tweede reeks al in de eerste ronde uit.  Gunther  Ghijsels wist zich te herpakken na een mindere eerste reeks en wist als derde aan te komen in de tweede reeks.

 

Daguitslag: 1. Roy Gijsel,  2. Jens Poppe,  3. Wietse Brackman,  4. Rob Konings,  5. Maarten Govaert.

Terugkijkend op een succesvolle RES clubcross, een mooie & drukke wedstrijd.

Volgende afspraak: RES clubcross 4 zaterdag 28 april.

 

Klik hier voor volledige uitslagen

Klik hier voor link foto's en film 

Met sportieve groet,
RES Axel.

U heeft deze e-mail ontvangen omdat u in ons nieuwsbriefbestand bent opgenomen.
Wenst u geen nieuwsbrief meer te ontvangen op dummy@dummy.nl dan kunt u zich uitschrijven.