Nieuwsbrief	RES Axel NL

RES Clubcross 4 wedstrijdverslag

Geachte heer/mevrouw,

Zaterdag 28 April werd de 4de RES clubcross verreden. Ondanks het slechte weer van de afgelopen weken, lag het circuit er gewoon goed bij. 

65cc:

Om te voorkomen dat de jongste strijders slechts twee volledige ronden konden rijden, is er besloten om een verkorte baan te rijden. Op dit kortere circuit was het Veron Jansen die in beide manches als eerste over de finish kwam met een grote voorsprong op de concurrente. Op de tweede plaats was het in beide reeksen de in Terneuzen woonachtige Luca Dhanis. 

Daguitslag: 1. Veron Jansen 2. Luca Dhanis 3. Brent van Delft 4. Joshua van Doorn 5.Maicky Bonsel.

300_podium_res4_2012_1.jpg 

 

85cc:

Jeugd MX-team rijder Joey de Wulf startte als snelste maar moest door een klein foutje  de eerste plaats afgeven aan Laurens de Ridder. Al snel moest Laurens zijn koppositie alweer afgeven door een valpartij op het toch wel verraderlijke circuit. Joey de Wulf kon hierdoor de koppositie opnieuw overnemen en Laurens moest weer vanaf achter in het veld zichzelf naar voren werken. Wat resulteerde in een derde plaats. In de tweede manche waren het opnieuw Joey de Wulf en Laurens de Ridder op plaats een en twee. Dit keer was het Aron van de Veer die in het zand beet en hierdoor niet verder kwam dan een vierde plaats

 

Daguitslag: 1. Joey de Wulf 2. Laurens de Ridder 3. Aron van de Veer 4. Timo Dhanis 5. Wilko de Booy

300_podium_res4_2012_2.jpg 

 

MX2/125cc vrijetijdsrijders:

Door de toch wel tegenvallend aantal deelnemers was er besloten om de MX-2 en de Veteranen samen te laten rijden. Wat een zeer mooie strijd werd. De oudere mannen lieten toch wel zien dat ze hun snelheid zeker niet waren verloren. Vooral bij de start hadden de MX2 rijders het toch wel moeilijk met de zwaardere MX1 machines. Het was Joost Gruben die al snel de koppositie overnam. Maar nadat de wedstrijd vorderde kwam Tommy van Wanrooy steeds dichter bij. Bij de veteranen A ging het gevecht tussen Bart Schildermans en Maikel van de Goor. Tom Cortvriendt reed in de eerste manche ontzettend lekker rond en eindigde op een vierde plaats. In de tweede manche ging het wat slechter en werd hij geplaagd door valpartijen. In de tweede reeks was het opnieuw Joost Gruben die al snel de leiding pakte, maar toen ten val kwam. De leiding werd overgenomen door Tommy van Wanrooy en hij wist de wedstrijd te controleren tot de finish. 

 

Daguitslag:

Mx2: 1. Tommy van Wanrooy 2. Joost Gruben 3. Guido Boone 4. Gerry de Rijcke
5.
Sven Goossen.

300_podium_res4_2012_5.jpg

Veteranen A klasse 1. Bart Schildermans 2. Maikel van de Goor

300_podium_res4_2012_4.jpg

Veteranen B klasse 1. Marc Standaert 2. Francky van Eecke
3. Guido Vanrijselberghe 4. Rinus Dekker.

300_podium_res4_2012_3.jpg 

Mx-open klasse en Licentiehouders

Omdat de licentiehouders langer rijden als de MX-open werd er gekozen om de licentiehouders eerst te laten starten en enkele minuten later de MX-open. Bij de licentiehouders was het  snelstarter Kevin Reynaert, die als eerste over de tafelberg sprong. Al snel nam Roy Gijsel de koppositie van hem over. Ook Jens Poppe kwam achter Kevin Reynaert aan en een paar rondes voor het einde nam Jens Poppe de tweede plaats over van Kevin Reynaert. Bij de Mx-open wist Michael Bruyninckx beide reeksen te winnen, met achter hem Martijn Roos. In de tweede manche streden Roy Gijsel en Jens Poppe om te overwinning. Met een aantal wisselingen van plaats in de eerste paar ronden. Daarna ging het mis voor beide rijders. Op het scherpste van de snee werd er gestreden. Wat uitliep op een spectaculaire valpartij voor beiden. Jens Poppe kon zijn weg nog vervolgen, maar Roy Gijsel had minder geluk. Met een afgebroken stuur moest hij zijn motor terug naar de bus duwen.

 

Daguitslag:

MX-open klasse: 1. Michael Bruyninckx 2. Martijn Roos 3. Bart Seymortier 4. Pieter-Jan Steyaert 5. Gano van Sorge.

300_podium_res4_2012_6.jpg

Licentiehouders: 1. Jens Poppe 2. Boy Stockman 3. Torpjurn van Hoe 4. Jeffrey van Kempen 5. Jeroen Vanrijsselberghe.

300_podium_res4_2012_7.jpg

(met dank aan Thomas de Ridder voor het wedstrijdverslag)

Volgende RES clubcross 5: zaterdag 9 juni.

Voor die tijd nog enkele interessante RES wedstrijden:
Hemelvaart 17 mei BMB,
Pinkstermaandag 28 mei ONK @ RES Axel. 

Voor volledige uitslagen RES clubcross, zie http://www.resaxel.nl/uitslagen/

Voor foto reportages; http://www.resaxel.nl/nieuws/?id=194

Met sportieve groet,
RES Axel.

 

 

U heeft deze e-mail ontvangen omdat u in ons nieuwsbriefbestand bent opgenomen.
Wenst u geen nieuwsbrief meer te ontvangen op dummy@dummy.nl dan kunt u zich uitschrijven.