Nieuwsbrief	RES Axel NL

Wedstrijdverslag RES clubcross 1 zaterdag 23 februari 2013

Geachte heer/mevrouw,

Maar liefst 171 deelnemers passeerden de inschrijftafel in de warme RES kantine. Buiten was het fris met af en toe een klein zonnetje. Maar dat kon de vele motorcrossers niet tegenhouden om hun eerste RES wedstrijd van dit seizoen af te werken. Het circuit lag er fantastisch bij.
De vele springschansen waren weer aangepast om in de normale richting te rijden, het starthek toonde wat kuren door de kou maar de RES mannen kregen het starthek weer gangbaar nog voor de eerste start.

65 cc:
12 deelnemers in de 65cc klasse die een mooie strijd lieten zien van begin tot eind. Jonah Pijnen en Joris Lampio scheiden zich in beide manches af van de volgende vier, waarbij een slim rijdende Luca Dhanis van het Jeugd-MX team Zeeuws-Vlaanderen in de laatste bocht binnendoor en zo nog een mooie derde plaats kon pakken en vijfde in de totaalstand. Opvallend was ook de enige Suzuki 65 cc in het veld van Mats Leeuwenstein. Mats gaf de door vader Richard geprepareerde motor flink de sporen.

85 cc:
Ook een flink deelnemersveld in de 85cc klasse met twee manche- overwinningen voor het talent uit Yerseke, Carsten Goedegebure, die Bo de Clerck en Ian de Sweemer achter zich wist te laten.

125 cc:
Een bijna vol starthek met 28 deelnemers in de nieuwe klasse 125cc two smoke. De startbewijshouders en de vrijetijdsrijders worden in deze klasse apart geklasseerd. Het was even wennen om te zien maar het was hem wel degelijk: good old Thomas Adriaanse op een Yamaha 144cc, die in de eerste manche na 2 ronden de kop wist te pakken voor de complete regio jeugd. Dit totdat Thomas op een spectaculaire manier ten val kwam waarbij hij rechtdoor wilde, maar zijn motor te vroeg linksaf ging. De eindoverwinning bij de vrije tijds rijders was wel voor hem. Het was ook mooi om te zien hoe Nancy van de Ven met Adriaanse aan het battelen was. Voor Nancy die de 1e manche eerste werd en de 2e manche tweede was de overwinning bij de licentiehouders.

Veteranen:
Door de herschikking van de klassen zien we nu wat nieuwe gezichten in de veteranen klasse. Één daarvan is Patrick Piessens, de man uit Heikant, overgekomen uit de Open Klasse van vorig jaar,  ging luid aangemoedigd door zijn conditietrainingsmaat Roy Gijsel voor 2 reeksoverwinningen,  met Eric Mercie en Erik van de Wekken op twee en drie.

MX-2 – 4 takt:

Nog een nieuwe klasse de MX2-4T vrijetijdsrijders met een eindoverwinning voor de man van Drieschouwen, Joost Gruben met een eerste en een tweede plaats in de reeksen en ook wat geluk, want de winnaar van de tweede manche was de eerste keer met materiaalbreuk uitgevallen.

In de klasse MX2-4T licentiehouders zagen we een prominent iemand aan de start, niemand minder dan 4-voudig Wereldkampioene bij de dames: de Duitse Steffi Laier, zij wist een 7e plaats te behalen in de eerste manche maar moest in de 2e manche vroegtijdig naar de kant. Verder in deze klasse een prachtige strijd tussen de 2 Zeeuwen Martijn Roos en Gian-Carlo Buijs, rondenlang reden zij wiel aan wiel, schouder aan schouder door de knippen en over de schansen. Door elkaar zo op te jagen haalden zij het beste uit zichzelf naar boven. Uiteindelijk trok Jeugd-MX Zeeuws-Vlaanderen rijder Martijn Roos aan het langste eind met een 8e plaats in de einduitslag en een 7e plaats voor Gian-Carlo Buijs. Winnaar in deze klasse werd Dieter Damiens voor Kevin Reynaert.

MX-1:
Alle poortjes van het RES Axel starthek bezet, dus 32 piloten aan de start in de mx1 klasse waarbij ook weer de vrijetijdsrijders apart geklasseerd worden van de licentiehouders. Zeeuwse hoop in bange dagen Mark Boot, kwam ten val in de 1e manche, werd winnaar van de 2e manche en zo 2e in de einduitslag. Wel had Mark Boot de snelste ronde van de dag hij dook net onder de 2 minuten met 1.59.193.

300_start_1_res12013.jpg

 

Na afloop was het dringen in de warme en altijd gezellige RES kantine voor de prijsuitreiking.
Volgende week zaterdag 2 maart de 2e RES club wedstrijd van dit seizoen. Hopelijk dan een paar graadjes warmer.
Als je motorcross van niveau wilt zien, komt u gerust kijken de toegang is bij RES clubwedstrijden altijd gratis.

Voor foto's, film en volledige uitslagen zie www.resaxel.nl

(met dank aan Rudi Adam voor het wedstrijdverslag)

Met sportieve groet,
RES Axel.

U heeft deze e-mail ontvangen omdat u in ons nieuwsbriefbestand bent opgenomen.
Wenst u geen nieuwsbrief meer te ontvangen op dummy@dummy.nl dan kunt u zich uitschrijven.