Nieuwsbrief	RES Axel NL

Wedstrijdverslag RES clubcross 2 zaterdag 2 maart 2013

Geachte heer/mevrouw,

Zo’n 6 graden temperatuurverschil in positieve zin in vergelijking met vorige week. En af en toe liet zelfs de zon zich zien op het motorcrosscircuit van RES Axel. Maar liefst 175 rijders waren aanwezig om een training en 2 manches af te werken verdeeld over 9 klassen. Een zodanig groot aantal deelnemers was lang geleden. Het continu zorgen voor een perfecte baan met vele secundaire voorzieningen werpt voor de RES Axel duidelijk zijn vruchten af. Het Axelse zand lag lekker los en droog waardoor vandaag de echte zandhazen kwamen boven drijven.

65 CC:
13 deelnemers in de 65cc klasse, met een mooie strijd tussen Joris Lampio uit Vlissingen en Jonah Pijnen uit Arnemuiden. Allebei een manche overwinning en dan beslist ook nog bij My Laps de 2e manche, waardoor de overwinning was voor Joris Lampio. Jeugd-MX rijder Luca Dhanis was 2 keer 3e en dus ook een 3e plaats in de eindstand.

Daguitslag: 1. Joris Lampio (Vlissingen) 2. Jonah Pijnen (Arnemuiden) 3. Luca Dhanis (Terneuzen) 4. Mats Leeuwenstein (Oost Souburg) 5. Joshua van Doorn (Middelburg).

85 cc:
20 deelnemers, waaronder 4 dames, gingen van start in de 85cc klasse. In beide manches stond er geen maat op Nick Horsten uit Eindhoven. Deze KNMV rijder was duidelijk een klasse beter dan de concurrentie. Bijzonder in deze klasse was wel het optreden van Jeugd-MX Zeeuws-Vlaanderen rijder Timo Dhanis uit Terneuzen, hij pakte in de tweede manche een keurige 3e plaats wat hem totaal als 4e klasseerde met een mooie beker.

Daguitslag: 1. Nick Horsten (Eindhoven) 2. Jens Bogaerts (Zolder) 3. Bo de Clerck (Waarschoot) 4. Timo Dhanis (Terneuzen) 5. Simon Bezuijen (Ouddorp) 

125 cc:
31 piloten voor de 125cc two smokers nog meer als vorige week dus. Veel regionale rijders hier, met uiteindelijk wederom Thomas Adriaanse uit Lewedorp als winnaar. Een wedstrijd binnen een wedstrijd werd er gereden door de meester en zijn leerling. Al 11 jaar trainer bij de Jeugd-MX Zeeuws-Vlaanderen, Aswin Vandamme, moest vandaag zijn meerdere erkennen in leerling Axelaar Tom Cortvriendt. Het zien van Aswin zijn achterkant werkte bij Tom als een rode lap op een stier, terwijl Aswin dacht:”dat laat ik niet gebeuren”. Voor de vele toeschouwers betekende dit een mooi spektakel om naar te kijken. Spectaculaire val was er al in de eerste ronde van de 2e manche voor Jeugd-MX rijder Jules Adam. Hij ging zwaar onderuit, waarna hij door diverse rijders over billen en kuitbeen werd gereden. Maar motorcross is voor bikkels, even het hoofd schudden, motor starten en uitrijden: de ware spirit. Wilko de Booy, die voor de eerste maal op de 125cc machine een beker verdiende, moest helaas vroeger weg vanwege andere afspraken en kon hierdoor niet direct zijn beker afhalen.

Daguitslag niet licentie 1. Thomas Adriaanse (Lewedorp) 2. Guido Boone (Oost-Souburg) 3. Aswin Vandamme (Zuiddorpe) 4. Gerard van Wanrooy (Vlissingen) 5. Wilko de Booy (Walsoorden)

Daguitslag licentie 1. Jordan-Lee van Maren (Vlissingen) 2. Tallon Huylebroeck (Seiskamp) 3. Dylan Laenen (Gingelom)

Veteranen:
30 “oude” mannen en vrouwen, kortom de vernieuwde veteranen klasse, waarbij ook wel mannen van ouder dan 60 jaar hun rondjes blijven meedraaien. Beide reeksen waren voor de man uit Heikant, die jarenlang synoniem stond voor Roy Gijsel, maar deze man uit Heikant is vandaag de dag Patrick Piessens. De 2e plaats in de eindrangschikking was voor Joost Serrarens uit Lamswaarde wiens zoon inmiddels ook al onderdak heeft gevonden bij het Jeugd-MX team Zeeuws-Vlaanderen.

Daguitslag: 1.Patrick Piessens (Heikant) 2. Joost Serrarens (Lamswaarde) 3. Eric Mercie (Estinnes) 4. Eric van der Wekken (Zierikzee) 5. Bart Mangnus (Vogelwaarde)

300_start_res2_3.jpg

MX2 – 4 takt:
25 deelnemers in de MX2-4T vrije tijd, evenals vorige week een overwinning voor Axelaar Joost Gruben. In deze klasse ook een momenteel sterk rijdende Dimitri Dekker uit Zandstraat die ondanks zijn zware HBO studie toch weer wat tijd weet vrij te maken om aan de conditie te werken. En dat werpt gelijk zijn vruchten af want 2 mooie 7e plaatsen in de reeksen waren zijn deel. Daniëlle van Kempen de jongedame uit Oost-Souburg wist ook heel wat mannelijk geweld achter zich te houden, zij was 11e in de daguitslag.

Daguitslag: 1. Joost Gruben (Axel) 2. Gerry de Rijcke (Beveren) 3. Davey de Fouw (Colijnsplaat) 4. Bjorn Oreel (Oost-Souburg) 5. Sven Goossen (Oost-Eeklo)

22 heel erg sterke piloten aan de start voor de MX2-4T Licentiehouders, met het Nederlandse talent Brian Bogers erbij, weet de rest al dat het moeilijk zal worden. Er stond dan ook weer geen maat op het rijden van Brian Bogers uit Eindhoven in het Axelse zand wat hem wel heel goed ligt. Het is een lust voor het oog en oor om Bogers over de RES knippen te zien glijden, waarbij andere motoren nog weleens alle kanten opgaan is het bij Bogers net alsof hij over asfalt rijdt.

Daguitslag: 1. Brian Bogers (Eindhoven) 2. Dieter Damiaens (Kortegem) 3. Kevin Reynaert (Wortegem-Petegem) 4. Wietse Brackman (Erondegem) 5. Jordi van de Wiele  (St Jansteen)

MX-1:
Wat zegt u; toch wel 33 internationalen aan de start in de MX1 klasse de koningsklasse in de motorcross die apart worden geklasseerd in licentie en vrije tijds. Uit Lommel de plaats in de Belgische Kempen was komen afzakken naar Axel, Grand-Prix rijder Nick Triest die samen met Mark Boot en Jens Poppe een staaltje motorcross liet zien van de bovenste plank. Met Mark Boot op kop liet Nick Triest vooral de ervaring spreken tegenover de jonge Jens Poppe. Schitterend hoe hij door net even een andere lijn te pakken, een motor ergens voor kan zetten. Normaal moet je voor dit soort motorcross te zien, stevig in de buidel tasten. Niet in Axel, deze clubwedstrijden zijn gratis voor publiek.
Er volgen nog 7 wedstrijden dit jaar, check de RES site voor de kalender.

Daguitslag MX1 vrije tijd: 1. Thomas Adriaanse (Lewedorp) 2. Michaël Maaskant (Lepelstraat) 3. Bart Seymortier (Adegem) 4. Nico Vink (Waasmunster) 5. Marco de Feyter (Heinkenszand)

Daguitslag MX1 Licentie 1. Nick Triest (Lommel) 2.Rinnie van Linden (Putte) 3. David Segers (Leerbeek)

Een prachtige dag dus, met na afloop direct er achteraan de prijsuitreiking in de kantine. En dan ook dírect er achteraan, je moet dus niet eindeloos wachten. Dat doet de RES organisatie, omdat we ervan uitgaan dat iedereen trots zijn beker op komt halen. Om respect te tonen naar de vrijwilligers die deze wedstrijden mogelijk maken is het een kleine moeite om je beker op te halen. Een man als Kevin Reynaert heeft dit goed begrepen. Hij stond zelfs in plaats van met 5 collega’s, alleen op het podium in zijn klasse.
Chapeau voor onze postbode uit Wortegem-Petegem. 

Volgende RES clubcross 3: Zaterdag 16 maart a.s.
Voor alle info, foto’s, film en volledige uitslagen: Klik hier.

(met dank aan Rudi Adam voor het wedstrijdverslag)

Met sportieve groet,
RES Axel.

U heeft deze e-mail ontvangen omdat u in ons nieuwsbriefbestand bent opgenomen.
Wenst u geen nieuwsbrief meer te ontvangen op dummy@dummy.nl dan kunt u zich uitschrijven.