Nieuwsbrief	RES Axel NL

Wedstrijdverslag RES clubcross 3 zaterdag 16 maart 2013

Geachte heer/mevrouw,

En dat was nummer 3.

Zaterdag 16 maart was er de 3e RES clubcross van het seizoen 2013 en wat voor één.
Een hele week buienradar, webcam,  slecht-weer voorspelling , waar bijna iedereen moedeloos van werd. Toch hadden de vrijwilligers van RES Axel er weer een keurige baan van gemaakt, die gezien de weersomstandigheden gewoon goed was te noemen. Hiervoor een groot compliment  aan de vele vrijwilligers die ook op de wedstrijddag weeral om 07.00 uur  in de weer waren om er een mooie dag van te maken . Ook de deelnemers lieten het zeker niet afweten met in alle klasse’s een mooi deelnemers veld.

65 cc.

Hier was het Avo Tack die het commando in handen nam in de eerste reeks, maar de overwinning  was tot op de finish niet veilig, want Luca Dhanis bleef met 1,5 sec achterstand  op Tack, gevaarlijk in de buurt. Maar met een flinke eindspurt was het dan toch Avo Tack die de eerste reeks op zijn naam schreef, voor Luca Dhanis op twee en Joris Lampio op een mooie plaats drie. De Deense gastrijder Michel Young-Schmidt zette een vierde plaats op de uitslag met een behoorlijke achterstand. Mats Leeuwestijn maakte de top vijf compleet.

De tweede reeks was een kopie van reeks één wat de uitslag betreft, alleen kon Avo Tack  nu meer afstand nemen en onbedreigd naar de tweede reeks en uiteraard dag overwinning rijden. Op twee nu weer Luca Dhanis. Voor de plaatsen drie, vier en vijf waren het respectievelijk Joris Lampio,Michel Young-Schmidt en Mats Leeuwestijn. Op plaats zes was het in beide reeksen Maicky Bonsel.

Daguitslag 65cc : 1. Avo Tack (Oostrozebeke)  2. Luca Dhanis (Terneuzen)  3.Joris Lampio (Vlissingen)  4.Michel Young-Schmidt (Denemarken)  5. Mats Leeuwestijn (Vlissingen).

85cc.

De eerste reeks was het Rutger de Rijcke die als eerste over de transponderlus snelde en dus officieel de kopstart pakte, maar bij het indraaien van de eerste bocht was het Timo Dhanis die orde op zaken stelde met in zijn wiel Aaron v/d Veer op twee. Halverwege de eerste reeks was het Aaron v/d Veer die de leiding overneemt, maar Dhanis blijft op zeer korte afstand volgen. In de laatse ronde komt opnieuw Dhanis als leider door en komt Aaron v/d Veer nog ten val, waardoor Timo Dhanis onbedreigd de overwinning kon binnenhalen.Voor de tweede plaats moest Aaron v/d Veer zich nog haasten want Troy van de Ketterij zat op een kleine 6 sec op plaats drie. Kopstarter Rutger de Rijcke legde beslag op een nette vierde plaats. Een vijfde plaats was er voor Jayden Hoek.

In de tweede reeks waren na één ronde Dhanis, v/d Ketterij, v/d Veer en Hoek  die  stuivertje wisselden, maar gaande weg de tweede reeks werden bijna dezelfde posities ingenomen als in de eerste reeks. Als eerste Timo Dhanis, die ook nu de reeks won met een flinke voorsprong van 36 sec. Op twee Troy van de Ketterij, gevolgd door Aaron v/d Veer en op vier net als in reeks één Rutger de Rijcke. Ook deze keer op een vijfde plaats wederom Jayden Hoek .

Daguitslag  85cc : 1. Timo Dhanis (Terneuzen)  2. Troy v/d Ketterij (Vlissingen) 3. Aaron v/d Veer (Herkingen) 4. Rutger de Rijcke (Terneuzen)  5. Jayden Hoek (Oost-Souburg).

 

125cc Tweetakt.

In de gecombineerde klasse licentiehouders en amateurs was het de “kleine”Brent Vanhulsel die het veld aanvoerde tot Jorden-Lee van Maaren zich aanmelde om de reeks te controleren met een keurige stakke stijl onder toeziend oog van”leermeester” Casper Ovaa was reeks één voor Jorden-Lee van Maaren als winnaar,  voor Dylan Leanen twee en op plaats drie Tom Cortvriendt, die eerst een robbertje uit moest vechten met teammaat Dominique Soeters op plaats vier. Maxime de Meulemeester was vijfde man bij de licentie houders.

De tweede reeks wederom Jorden-Lee van Maaren die de hele reeks domineerde,  maar nu was Tom Cortvriendt beter gestart en kon lang Jorden-Lee in het vizier houden. Een mooie tweede plaats was dan ook de beloning voor Tom Cortvriendt. Dominique Soeters werd nu derde en Maxim de Meulemeester op plaats vier met achter hem Tim Borloo op vijf.

Daguitslag 125 cc tweetakt licentie: 1. Jorden-Lee van Maaren(Vlissingen)  2. Tom Cortvriendt (Axel) 3.  Dominique Soeters (Terneuzen)  4. Maxime de Meulemeester  (Heinkenszand)  5.Tim Borloo (Ophasselt).

125 cc Tweetakt Amateur (MX2-2takt)

In de eerste reeks snelstarter Brent Vanhulsel die de reekszege kon bijschrijven, met op een kleine achterstand  Guido Boone die als tweede binnen kwam voor “good old”Aswin Van Damme op drie, die op zijn beurt weer de jeugd achter zich kon houden met op vier Arie van Veen en Wilko de Booy   vijfde. Opvallend is hoe Wilko de Booij zo goed zijn draai heeft gevonden op de 125 cc machine.

De tweede reeks dook  Guido Boone in de eerste ronde  net voorbij de brug in het zand  en hierdoor moest hij de achtervolging inzetten.  En hoe! Met een hoog tempo raasde hij naar voren om zo de overwinning bij de amateurs naar zich toe te trekken( op 1,5 sec van 2e man bij de licentie houders). Op twee passeerde Aswin van Damme met achter hem Brent Vanhulsel op drie, Arie van Veen vier en Wilko de Booij op vijf.

Daguitslag 125 cc tweetakt amateur: 1.Guido Boone (Oost-Souburg)  2. Brent Vanhulsel (Westerloo) 3. Aswin Van Damme (Zuiddorpe) 4. Arie van Veen (Eethen) 5. Wiko de Booij (Walsoorden).

 

MX-2 4 takt amateur:

In de eerste reeks een 1e  overwinning voor Dimitri Dekker. Axelaar Joost Gruben op plaats twee en een zeer nette derde plaats voor Stijn van Rijsselberghe. Mathieu Afschrift legde beslag op een vierde plaats. Als vijfde Remy Neve uit Hulst, dit is voor een 1e  jaars rijder, zijn 3e wedstrijden, een fantastische prestatie. Helaas moest Sven Goossen met mechanische problemen de wedstrijd verlaten en ook Florentijn de Roo verdween helaas vroegtijdig  uit de wedstrijd  met een blessure, beterschap!

De tweede reeks was het toch weer Joost Gruben die de regie in handen nam en de manche op zijn naam schreef. Wederom ook nu weer een sterk rijdende Dimitri Dekker op plaats twee. Mathieu Afschrift verbeterde zijn resultaat van de eerste reeks door nu een derde plaats op te laten tekenen met achter hem Stijn Vanrijsselberghe op vier. Remy Neve  legde ook in de tweede reeks beslag op de vijfde plaats wat voor de jongeman uit Hulst zijn éérste beker van 2013 opleverde.

Daguitslag MX-2  4 takt amateur: 1. Joost Gruben(Axel) 2. Dimitri Dekker(Zandstraat) 3. Mathieu Afschrift (Ardooie) 4. Stijn Vanrijsselberghe (Lede)   5. Remy Neve (Hulst).

MX-2 4 takt licentiehouder:

Deze klasse is een genot om naar te kijken , want hier wordt gestreden om iedere cm. De eerste ronden wist Jordi van de Wiele  de leiding stevig in handen te nemen,  maar uiteindelijk was het Kevin Reynaert die aan het langste eind trok en de overwinning in reeks één liet noteren,  met op twee Jordi van de Wiele. Als derde de zeer ervaren Ronny van Hove,  Wesley van de Torre wist beslag te leggen op een vierde plaats. Kevin Spruijt stuurde zijn Kawasaki naar een vijfde plaats in reeks één.

De tweede reeks was er één uit het boekje met schitterende duels in de gehele reeks. Het was Ronny van Hove die de bende op sleeptouw nam met Kevin Spruijt op plaats twee. In de tweede ronde komt Kevin Reynaert naar plaats twee opgestormd waarna hij in ronde drie de aanval plaatst op de leidersplek,  maar hij verslikte zich en kwam ten val. Hierdoor valt hij terug naar een vijfde plaats. Nu was het vooraan een hergroepering met leider Jordy van de Wiele en Ronny van Hove, Wesley van de Torre, Kevin Spruijt  en achtervolger Kevin Reynaert. Ze maakten er een mooie reeks van door vele positie wisselingen. Uiteindelijk toch Jordy van de Wiele, die de tweede reeks won voor een moe gestreden maar tevreden Kevin Reynaert die net ziek was geweest en weer voor het eerst op de motor zat. Achter hem Ronny van Hove, met Wesley van de Torre op vier en Kevin Spruijt op vijf. Gian- Carlo Buijs  maakte in de tweede  reeks nog een highsider voor vader Henk zijn voeten, maar dit alles zonder erg kon Gian-Carlo zijn weg vervolgen en op een nette zesde plaats binnen kon komen in reeks twee.

Daguitslag 4 takt licentiehouder: 1. Jordi van de Wiele (St.Jansteen) 2. Kevin Reynaert (Wortegem)  3. Ronny van Hove(Zele) 4. Wesley van de Torre (Vlaardingen)  5. Kevin Spruijt (Meliskerke)

MX-1 Amateurs:

Een overwinning voor Kevin van Houdt uit Axel,  die beide manches naar zijn hand zette en dus  ook met de dagzege aan de haal ging. In de eerste reeks nog een beetje wennen voor Thomas Adriaanse op plaats vier.  In de tweede reeks kregen we Thomas Adriaanse op plaats twee. Na de eerste 2 clubcrossen op de 125 cc tweetakt te hebben gereden nu opnieuw op zijn vertrouwde machine.
Jaimy van Damme zette met een tweede en derde plaats een mooie wedstrijd neer. Cedric Verheyden noteerde een derde en vierde plaats in de reeksen. De top vijf was compleet met een dubbel vijf voor Michael Maaskant.

Daguitslag MX-1 Amateurs: 1. Kevin van Houdt  (Axel) 2. Jaimy van Damme (Laarne) 3. Thomas Adriaanse (Lewedorp)  4.Cedric Verheyden (Oppuurs) 5. Michael Maaskant (Lepelstraat).

MX-1 Licentie houders :

In de eerste reeks lieten Rinnie van Linden en David Segers  er geen twijfel over bestaan dat ze de snelste waren op het circuit. Met ruime voorsprong kwam Rinnie van Linden als eerste over de finisch met op 1,8 sec gevolgd door David Segers. Jeffrey van Kempen legde beslag op de derde plaats, net voor Boy Stockman op plaats vier. Steven Ovaa kwam zich opwarmen voor zijn eerste ONK in Halle en maakte de top vijf compleet. Helaas moest Mark Reym vroegtijdig naar de kant door een valpartij. Na bezoek aan het ziekenhuis werd een gebroken sleutelbeen geconstateerd, beterschap!

De tweede reeks kreeg bij aanvang een andere wending, omdat Rinnie van Linden en Boy Stockman met elkaar in contact kwamen en op achtervolging werden aangewezen. Nu was de weg vrij voor de immer symphatieke David Segers om onbedreigd de overwinning  naar zich toe te halen. Op de tweede plaats deze keer Jeffrey van Kempen en op drie Steven Ovaa. Rinnie van Linden wist nog op te klimmen tot een vierde plaats, met Jeroen Vanrijsselberghe in zijn kielzog. Boy Stockman moest in de tweede reeks na een val in de start en pitsstop i.v.m. een raar geluid aan de motor, tevreden zijn met een zesde plaats.

Daguitslag MX-1 Licentie: 1. David Segers (Leerbeek) 2. Rinnie van Linden (Putte) 3. Jeffrey van Kempen(Oost-Souburg)  4. Steven Ovaa  (Oost-Souburg) 5. Boy Stockman (Terneuzen).

600_boy_res3.jpg

 

Veteranen:

Peter Hemelaer op één en Patrick Piessens op twee. Zo zag het begin van de wedstrijd eruit, maar Patrick Piessens stootte al snel door naar de leiding om deze tot aan de meet niet meer af te staan.
In de laatste ronde was het nog even spannend omdat Joost Serrarens in het wiel kwam, maar het bleef Patrick Piessens op één en Joost Serrarens op twee. Eric Mercie stuurde zijn 2 takt KTM naar plaats drie. Bart Mangnus op zijn beurt op vier en snelstarter Peter Hemelaer op vijf.

De tweede reeks wederom Patrick Piessens die een start/finish koppositie afwerkte, maar hierachter deze keer Bart Mangnus die vastbesloten op Joost Serrarens afstevende om zo door te stoten naar plaats twee. Helaas toen Bart Mangnus aan het wiel zat van Joost Serrarens, ging  bij Joost het tempo opnieuw omhoog waar Bart Mangnus geen antwoord op had. Nu was het vier voor Eric Mercie en plaats vijf voor Maikel van de Goor.

Daguitslag Veteranen: 1. Patrick Piessens (Heikant) 2. Joost Serrarens (Vogelwaarde) 3. Bart Mangnus (Vogelwaarde)  4. Eric Mercie (Estinnes) 5. Maikel van de Goor (Vlissingen).

Een wederom koude dag, zware baan maar gezellig druk.
Op naar de volgende afspraak met hopelijk iets warmere temperaturen:
Zaterdag 6 april RES clubcross 4, inclusief reeksen TM cup.

Kijk voor foto’s en volledige uitslagen op: www.resaxel.nl

Met sportieve groet,
RES Axel.

U heeft deze e-mail ontvangen omdat u in ons nieuwsbriefbestand bent opgenomen.
Wenst u geen nieuwsbrief meer te ontvangen op dummy@dummy.nl dan kunt u zich uitschrijven.