Nieuwsbrief	RES Axel NL

Wedstrijdverslag RES clubcross 4 & TM cup reeksen 6 april 2013

Geachte heer/mevrouw,

Mooie wedstrijddag op het RES circuit in Axel.
Door een hardnekkige griep van de wedstrijdleider Jack de Feyter, moesten er organisatorisch wat omzettingen gedaan worden, maar alle plaatsen waren meer dan bezet dus geen probleem en laat ze maar starten.
Vandaag werd ook weer de jaarlijkse TM-cup verreden, maar liefst 59 TM motoren stonden er in 4 verschillende klassen aan de start. De zeer hechte TM familie was weer gekomen met piloten uit Rusland, Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Engeland. Totaal waren er 173 motorcrossers die voor de punten kwamen strijden. Het circuit lag droog en we zagen zelfs af en toe al een stofwolkje verschijnen.

 

65 cc:
Een mooi deelnemersveld bij de 65cc klasse met 2 reeks overwinningen voor Avo Tack uit Oostrozebeke, met de zeer constant rijdende Luca Dhanis op de 2e plaats. Als Luca Dhanis dit zo volhoudt dan zal hij weleens zeer hoog kunnen eindigen in de RES 2013 competitie. De Jeugd-MX Zeeuws-Vlaanderen was met drie leden goed vertegenwoordigd op het podium in deze klasse.


Uitslag: 1. Avo Tack (Oostrozebeke) 2. Luca Dhanis (Terneuzen) 3. Mats Leeuwenstein (Oost-Souburg) 4. Maicky Bonsel (Kuitaart) 5. Floris van Gremberghe (Koew8)

300_podiumres4_65cc.jpg 

85 cc:
In de 85cc klasse zagen we 2 TM rijders bij de eerste drie in de einduitslag. Winnaar was Jan Horst uit Dortmund die met 3 bekers naar huis ging, hij was dus winnaar in de 85cc klasse en tevens beste TM rijder in die klasse wat nog een aparte beker opleverde. En hij reed met zijn 85cc machine mee met de TM semi-pro klasse waarin hij derde werd. Stan Brons en Aron van der Veer hielden zich goed staande tussen dit TM geweld, zij werden respectievelijk 2e en 4e.


Uitslag: 1. Jan Horst (Dortmund) 2. Stan Brons (’s Heer Abtskerke) 3. Domien Vermeiren (Arendonk) 4. Aron van der Veer (Herkingen) 5. Troy van de Ketterij (Vlissingen

 

Veteranen:
Mooie strijd in het Axelse zand in de veteranenklasse. Dit zijn de echte RES clubwedstrijd deelnemers, hartstikke trouw en altijd aanwezig. Voor deze piloten alleen al zou je de clubwedstrijden organiseren. Enig minpuntje is dat er nog steeds rijders zijn die hardnekkig blijven weigeren om naar de prijsuitreiking te komen om de beker af te halen. Enig respect naar de organiserende vrijwilligers is hen volledig vreemd.


Uitslag: 1. Patrick Piessens (Heikant) 2. Erik van der Wekken (Zierikzee) 3. Peter Maranus (Aagtekerke) 4. Karin Adriaanse (Lewedorp) 5. Bart Mangnus (Vogelwaarde)

 

MX 2 2 takt:
De nieuwe klasse van dit jaar gaf ook weer veel spektakel. In deze 125cc 2T klasse hebben we de afgelopen 4 wedstrijden al veel verschillende uitslagen gezien. Het is zaak er bij de start goed bij te zitten anders kun je het vergeten. Guido Boone de man uit Oost-Souburg zat er 2 keer goed bij moest deze keer dus geen inhaalrace rijden en wist de 2 reeksen op zijn naam te schrijven.
Aswin Vandamme en Jordan-Lee van Maren kwamen al in de eerste bocht ten val en Thomas Adriaanse kreeg af te rekenen met een defecte bougie. Dit 3-tal staat normaal gezien ook bij de eerste 5. Wel zagen we een eerste beker op de 125cc KTM voor Laurens de Ridder. Ook Bart Risseeuw, de motorcrosser uit Spui, klimt steeds hoger richting podium. Hij boekt week na week progressie wat zich uitbetaald in mooie uitslagen.

Uitslag: niet licentiehouders 1. Guido Boone (Oost-Souburg) 2. Brent Vanhulsel (Westerloo) 3. Laurens de Ridder (Kuitaart) 4. Wilko de Booy (Walsoorden) 5. Gerard van Wanrooy (Vlissingen)

 

Licentiehouders 1. Tallon Huylebroeck 2. Jordan-Lee van Maaren 3. Dylan Laenen

 

MX2 4 takt:
Dan de MX2 4T klasse, hierin zagen we 2 keer een mooie strijd tussen Niels Jansen en Gian-Carlo Buijs voor de 4e en 5e plaats bij de licentiehouders. In de 2e reeks kwamen ze zelfs allebei een keer ten val, maar Niels Jansen, die helemaal op de weg terug is op de Honda 4takt, wist beide keren voor Buijs te blijven. Joost Gruben, de piloot van Drieschouwen, was weer de winnaar bij de niet licentiehouders.
Licentiehouders; vooral de 2e manche een mooie strijd tussen onze postbode uit Wortegem-Petegem Kevin Reynaert en Jordi van de Wiele, deze keer in het voordeel van Kevin met 2 x 1e.

Uitslag: niet licentiehouders 1. Joost Gruben (Axel) 2.Gerry de Rijcke (Beveren) 3.Sven Goossen (Oost-Eeklo) 4. Dimitri Dekker (Zandstraat) 5. Stijn van Rijsselberghe (Lede)


Licentiehouders 1.Kevin Reynaert (Wortegem-Petegem) 2. Jordi van de Wiele (St.Jansteen) 3. Kevin Spruijt (Meliskerke)

 

MX1:
En dan als laatste de “grote mannen” met licentie en zonder licentie. “Mad” David Segers, de man die zo ontzettend goed met pitbikes overweg kan, kwam hier weer winnen met een 2e plaats in de eerste reeks en een 1e plaats in de 2e reeks. Boy Stockman die in de start van de eerste reeks samen met Steven Ovaa bodemonderzoek ging doen werd derde.

 

Uitslag: niet licentiehouders 1. Thomas Adriaanse (Lewedorp) 2. Kevin van Houdt (Axel) 3. Bart Seymortier (Adegem) 4. Dimitri Lamotte (Dudzele) 5. Johan Breedijk (Zevenhuizen)

 

Licentiehouders 1. David Segers (Leerbeek) 2. Rinnie van Linden (Putte) 3. Boy Stockman (Terneuzen)

600_tm_6april13.jpg 

Uitslag van de TMcup B junioren 1. Wim Ramon (Oudenburg) 2. Edwin van Huizen (Medemblik) 3. Markus Freitagsmuller (Castrop-Brauxel)

Uitslag van de TMcup B Nationalen 1. Tristan Olij (Winkel) 2. Jimmy Creemers (Kaulille) 3. Bart Helwegen (Beesel)

Uitslag van de TM Semi-Pro 1. Aswin Vandamme (Zuiddorpe) 2. Ralf Schmidt (Waldfeucht) 3. Jan Horst (Dortmund)

Uitslag van de TM Pro-open 1. Rinnie van der Linde (Putte) 2. Lars Verbakel (Helmond) 3. Kevin Dorlas (Ede)

(met dank aan Rudi Adam voor het verslag)

Volgende afspraak; RES clubcross 5 zaterdag 25 mei.

Voor foto's, film en volledige uitslagen; www.resaxel.nl

Met sportieve groet,
RES Axel.

U heeft deze e-mail ontvangen omdat u in ons nieuwsbriefbestand bent opgenomen.
Wenst u geen nieuwsbrief meer te ontvangen op dummy@dummy.nl dan kunt u zich uitschrijven.