Nieuwsbrief	RES Axel NL

Wedstrijdverslag RES 5 zaterdag 25 mei 2013

Geachte heer/mevrouw,

Dubbelzege voor de RES vrijwilligers.

Diverse motorcrossbonden hebben dit weekend helaas hun wedstrijden moeten annuleren. Zo niet in Axel, de RES crew had het weer voor elkaar. Met hard werken, vele handen, jarenlange ervaring en wat slimheid, lag er een perfect droog circuit. Dat bewijst nogmaals dat als wij zeggen:” er kan goed gereden worden”, dan kan er goed gereden worden. We konden dan ook diverse gastrijders uit verschillende bonden verwelkomen die dit meiweekend toch een wedstrijd wilden rijden. De RES heeft geïnvesteerd in nieuwe machines om het circuit te prepareren. Deze machines zijn speciaal gemaakt voor de Axelse situatie en dat geeft rendement.

65 cc:
In de kleinste klasse, de 65cc, was het drukker dan normaal. Dat kwam bijvoorbeeld door gastrijder Nate van Tatenhove uit Zelzate, normaal uitkomend in de VJMO voor het team Samen Sterk uit Wachtebeke. In de eerste reeks wist Nate een mooie 2e plaats te halen en met een 4e plaats in de 2e reeks gaf hem dat een 4e plek in de einduitslag. Jeugd-MX lid Luca Dhanis moest dit weekend de familie-eer alleen hooghouden, hij deed dit verdienstelijk met een 4e en een 2e plaats in de reeksen. Waarmee hij totaal op de 2e plaats eindigde. Maar de mooiste beker in deze klasse ging natuurlijk naar Avo Tack met 2 afgemeten reeksoverwinningen.

Uitslag 65cc:

1 Avo Tack Oostrozebeke
2 Luca Dhanis  Terneuzen
3 Britt van Muylem  Herzele
4 Nate van Tatenhove  Zelzate
5 Jesse Rosiers  Booischot

85 cc:
De 85cc klasse was een klein groepje. Deze keer met 2 maal een afgemeten overwinning voor Bart Klijn, die met afstand won voor Aron van de Veer. Het was vallen en opstaan voor onze Rutger de Rijcke, uit het Jeugd-MX team. Bij het ingaan van de laatste ronde viel hij in de eerste bocht, maar ik heb hem nog nooit zo snel terug op z’n motor zien zitten, want de nr5 Micha Jansen was hem voorbij. Hij reed de ronde van z’n leven, want na driekwart was hij al terug voorbij Micha Jansen. Een 4e plaats totaal was vandaag zijn deel.

Uitslag 85cc:

1 Bart Klijn  Ouddorp
2 Aron van de Veer  Herkingen
3 Ryan Bonnewijn  Bellingen
4 Rutger de Rijcke  Terneuzen
5 Micha Jansen  Vlissingen

MX2 2-takt:
De MX2-2 takt klasse was weer mooi gevuld met 19 rijders met licentiehouders en amateurs door elkaar. 2 reeks overwinningen waren er voor Jordan-Lee van Maren. Deze schipperszoon uit Vlissingen is goed bezig, voor het eerst dit jaar op een 125cc machine en er zit nog veel  progressie in deze knaap. Hij wordt gesteund door de gebroeders Ovaa die hem de fijne kneepjes bij brengen. Dat kan ook gezegd worden van Guido Boone uit Oost-Souburg die bij de niet-licentie-houders de overwinning haalde. Mooie klasse, dit met veel Jeugd-mx leden waarbij de start heel belangrijk is omdat de onderlinge verschillen niet zo groot zijn.

Uitslag MX2 2 takt amateur:
1 Guido Boone  Oost-Souburg
2 Robin Colembie  Halle
3 Aswin van Damme  Zuiddorpe
4 Gerard van Wanrooy  Vlissingen
5 Wilko de Booy  Walsoorden

Uitslag MX2 2 takt Licentiehouders:
1 Jordan-Lee van Maren  Vlissingen
2 Dylan Laenen  Gingelom
3 Tom Cortvriendt  Axel

Veteranen:
Bij de veteranen 16 rijders aan het hek. Patrick Piessens, de man uit Heikant op een van de weinige Kawasaki’s in het veld, vertrekt 2 maal op kop en niemand ziet hem nog terug. Een mooie klasse dit. Veel oud-strijders die elkaar weer terug zien en niets hebben ingeboet aan fanatisme zolang het lichaam het toelaat.

Uitslag Veteranen:
1 Patrick Piessens  Heikant
2 Bart Mangnus  Vogelwaarde
3 Joost Serrarens  Lamswaarde
4 Peter Hemelaer  St-Niklaas
5 Franky van Eecke  Zedelgem

600_start_res5_2013.jpg 

MX2 4 takt:
Met zo’n 26 rijders aan het vertrek is de MX2-4takt klasse het drukst bezet bij de RES. Met de 2 MCLB inters Jordi v/d Wiele en Kevin Reynaert geeft dat een mooi schouwspel. Ze rijden iedere zondag wiel aan wiel en schouder aan schouder en dat zetten ze bij de RES wedstrijden gewoon verder. Gian Scheele, vanwege de afgelasting bij de MCLB ook aan het vertrek, wist beslag te leggen op een fraaie 3e plaats.
In de 2e reeks was er een prachtige strijd te zien met Michael Bruyninckx, Joeye Verwijs, GianCarlo Buys en Martijn Roos. Deze 4 maakten er een prachtige wedstrijd van en lieten zien waarom motorcross ook alweer zo’n mooie sport is. Jeugd-MX lid Martijn Roos steekt in prima vorm op het moment en de fysieke trainingen werpen duidelijk hun vruchten af. Hij vecht, geeft niet af en dat is voor de gemiddelde toeschouwer prachtig om te zien.

Uitslag MX2 4 takt amateur:
1 Joost Gruben  Axel
2 Dimitri Dekker  Zandstraat
3 Gerry de Rijcke  Beveren
4 Sven Goossen  Oost-Eeklo
5 Stijn van Rijselberghe  Lede

Uitslag MX2 4 takt Licentiehouders:
1 Jordi v/d Wiele  St. Jansteen
2 Kevin Reynaert  Wortegem
3 Gian Scheele  Zaamslag

MX1:
21 rijders in de koninginneklasse de mx1.
Hier ook licenties en amateurs door elkaar. Met Kevin van Houdt, de man uit Axel, op een 125cc machine tussen de 450-4t wat mooi is om te zien hoe Kevin zich staande weet te houden en de 125 vol open houdt. Hij won daardoor dan ook 2 reeksen bij de amateurs. Boy Stockman had in de 1e reeks even een wake up call gehad omdat het maar net goed ging. Dat herstelde hij in de 2e reeks door kopstart te pakken en dit 4 ronden vol te houden. Gaetan van de Bossche wist de overwinning te pakken bij de licentiehouders.

Op naar de 6e RES cross van 2013, zaterdag 8 juni a.s.

Kijk voor alle foto reportages en volledige uitslagen op www.resaxel.nl

Met sportieve groet,
RES Axel.

U heeft deze e-mail ontvangen omdat u in ons nieuwsbriefbestand bent opgenomen.
Wenst u geen nieuwsbrief meer te ontvangen op dummy@dummy.nl dan kunt u zich uitschrijven.