Nieuwsbrief	RES Axel NL

KNMV nieuws: vlaggenisten cursus 2018

Geachte heer/mevrouw,

 

Hier wat belangrijk nieuws voor 2018:

Er is een bericht van de KNMV binnengekomen. Dit telt niet voor de mensen die de KNMV Baancommissaris cursus hebben gehad of voor rijders die dit jaar hun KNMV Basis Sportlicentie hebben aangevraagd. Deze mensen hebben de vlagge-instructies al doorlopen.

250_vlagger_15.jpg

Voor alle andere geïnteresseerden :

Vanaf vandaag is het mogelijk voor vrijwilligers van verenigingen, ouders en monteurs van sporters en voor iedereen die geïnteresseerd is in het vlaggen bij clubtrainingen, -wedstrijden en DMX om deel te nemen aan de zogenaamde vlaggenisten cursus van de KNMV. 

Met ingang van 2018 dienen alle motocrossers, zowel jeugd als sporters vanaf 16 jaar een instructie-filmpje te bekijken en aan de hand daarvan een aantal vragen te beantwoorden.
Sporters vanaf 16 jaar die alle vragen correct beantwoord hebben krijgen op hun licentie een kenmerk, een vlaggetje, wat betekent dat zij tijdens clubtrainingen, clubwedstrijden en de DMX mogen vlaggen. 

Organiseert u als vereniging alleen clubtrainingen en –wedstrijden of DMX-wedstrijden dan kunt u uw vrijwilligers vragen om via de Digitale Leeromgeving (DLO) van de KNMV de vlaggenistencursus te volgen.

Nadat men alle vragen correct heeft beantwoord krijgt men middels email een zogenaamd certificaat toegestuurd, deze kan worden geprint of gedownload op de telefoon.

Om iemand goed te kunnen identificeren is een pasfoto op het certificaat verplicht. Zonder pasfoto kan er geen certificaat afgegeven worden. 

Wij raden alle verenigingen aan om dit mailtje door te sturen naar de betreffende vrijwilligers, vergeet niet om ook de bijlage met beschrijving hoe deel te nemen mee te sturen, dit voorkomt een hoop vragen. 

Het certificaat is een jaar geldig, dus heel 2018. Wil men in 2019 wederom vlaggen dan zal men eenzelfde, wellicht aangepaste digitale cursus dienen te volgen. Altijd goed om je kennis jaarlijks te verfrissen. 

Mochten er na het lezen van dit mailtje en de bijlage vragen zijn dan kunt u die mailen naar g.nieuwenhuis@knmv.nl, u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord. 

Organiseert u als vereniging nationale, ONK, Master of Motocross, EK- of WK-wedstrijden dan dienen alle baancommissarissen tijdens deze wedstrijd de baancommissarissen cursus met goed gevolg afgelegd te hebben. 

Wij wensen jullie een heel succesvol en sportief 2018 toe.

Klik hier voor de instructie hoe de vlaggenisten cursus werkt

250_02_knmv_logo.jpeg

Wij hopen natuurlijk dat heel veel mensen deze online cursus willen doen. Het kost ongeveer 15-20 minuten van uw tijd.
Goed om te weten hoe het vlaggen in elkaar steekt en goed dat als je een keer zou moeten vlaggen, je weet wat de regels zijn.

Met sportieve groet,
RES Axel.

U heeft deze e-mail ontvangen omdat u in ons nieuwsbriefbestand bent opgenomen.
Wenst u geen nieuwsbrief meer te ontvangen op dummy@dummy.nl dan kunt u zich uitschrijven.